18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » ES Enerģētikas ministru padomē diskutēs par reģionālo pieeju enerģētikas projektos
ES Enerģētikas ministru padomē diskutēs par reģionālo pieeju enerģētikas projektos
Autors: BNA / 13. februāris 2012, 17:55
Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts otrdien, 14.februārī, piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Transporta, Telekomunikāciju un Enerģētikas ministru padomes sanāksmē Briselē, kurā tiks diskutēs par reģionālo grupu nozīmi kopējas intereses enerģētikas projektu noteikšanā.


Latvija atbalsta reģionālu pieeju kopējas intereses projektu noteikšanā, īpaši ņemot vērā Baltijas nacionālo enerģijas tirgu salīdzinoši mazo izmēru. Turklāt Latvijai jau līdz šim bijusi pieredze reģionāla mēroga sadarbībā Baltijas enerģijas tirgu starpsavienojuma plāna (BEMIP) īstenošanā. Latvija cer, ka reģionālo grupu izveide paātrinās projektu atlasi, jo, piemēram, Baltijas reģionā reģionālie projekti jau daļēji ir apzināti. Vienlaikus Latvija uzsver, ka reģionālajā sadarbībā ir jāparedz solidaritātes principi, kas ir svarīgi, lai projektu virzībā sabalansētu reģionālās un nacionālās intereses.

Ministru padomē paredzēts skatīt jautājumus, kas saistīti ar ziņojumā „Eiropa 2020” noteikto mērķu izpildi. Ziņojums 2012.gadam enerģētikas nozarē paredz nodrošināt iekšējā enerģijas tirgus savstarpēju integrāciju, likvidējot visas enerģijas salas un integrējot ES dalībvalstu enerģijas tirgus kopējā ES tirgū. Tāpat 2012.gada pirmajā pusē plānots pieņemt Energoefektivitātes direktīvu, nosakot arī nacionālos mērķus energoefektivitātes jomā. Latvijas skatījumā „Eiropa 2020” mērķiem 2012.gadam jābūt ne vien ambicioziem, bet arī sasniedzamiem. Latvijas skatījumā arī energoefektivitātes jomā ir jāspēj saglabāt līdzsvars starp laiku mērķu izpildei, nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem un kvalitāti.

Briselē ekonomikas ministrs kopīgi ar citiem Baltijas valstu pārstāvjiem tiksies arī ar enerģētikas komisāru Ginteru Etingeru, ar kuru plānota saruna par BEMIP iniciatīvu un iekšējo enerģētikas tirgu, tostarp reģionālā sašķidrinātā dabasgāzes termināla tālāko attīstību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: BEMIP, Daniels Pavļuts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats