19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ķīnā notiek Latvijas biznesa forums
Ķīnā notiek Latvijas biznesa forums
Autors: NRA.lv / 6. februāris 2012, 19:12
Šonedēļ Ķīnā, norisināsies Latvijas amatpersonu un uzņēmēju vizīte, kuras ietvaros notiks gan dažādas augsta līmeņa amatpersonu tikšanās, Latvijas – Ķīnas Apvienotās komitejas sēde, gan Latvijas - Ķīnas biznesa forums.


Latvijas – Ķīnas Apvienotās komitejas sēde norisināsies 8.februārī un to no Latvijas puses vadīs LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, bet no Ķīnas puses - Ķīnas Tautas Republikas Komercministrijas Eiropas departamenta vadītāja vietnieks Sjui Sjaofeņs (Xu Xiaofeng).

Apvienotās komitejas sēdē plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar divpusējās tirdznieciski ekonomiskās sadarbības turpmāko attīstību, tai skaitā par sadarbību uzņēmējdarbības, transporta, tūrisma un lauksaimniecības nozarēs. Tāpat vizītes ietvaros plānots pārrunāt sadarbības iespējas izglītības un zinātnes jomā, kā arī citās abpusējo interešu jomās, raksta NRA.lv.

Savukārt 7.februārī notiks Latvijas – Ķīnas biznesa forums, kurā piedalīsies 11 Latvijas uzņēmumu pārstāvji no pārtikas, transporta un loģistikas, finanšu, tūrisma, informācijas un komunikācijas, nekustamo īpašumu nozares. Tāpat ir paredzētas Latvijas un Ķīnas uzņēmēju divpusējās tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Vizītes laikā valsts sekretārs tiksies arī ar augsta līmeņa Ķīnas amatpersonām un institūciju pārstāvjiem – Ķīnas komercministra vietnieku Žongu Šanu (Zhong Shan), Ķīnas Dzelzceļa ministrijas, Ķīnas Transporta ministrijas, kā arī ar Ķīnas Izglītības ministrijas un Ķīnas Nacionālās tūrisma administrācijas pārstāvjiem. Paredzētas arī tikšanās ar Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas centra pārstāvjiem.

Latvijas un Ķīnas ārējās tirdzniecības apjomi ik gadu palielinās. 2011. gada pirmajos 9 mēnešos kopējais Latvijas preču un pakalpojumu apgrozījums ar Ķīnu bija 271,9 milj. EUR, ierindojot, Ķīnu 16. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā. Preču eksports uz Ķīnu sasniedza 36,4 milj. EUR (0,5% no kopējā eksporta), kas ir par 91,1% vairāk kā 2010.gada attiecīgajā periodā. Savukārt preču imports no Ķīnas sasniedza 235,4 milj. EUR (2,9% no kopējā importa), tādejādi Ķīna ir Latvijas 29. nozīmīgākais eksporta un 10.nozīmīgākais importa partneris.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Juris Pūce, Ķīna

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats