24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Makroekonomika » Bezdarba līmenis februāra sākumā nav mainījies
Bezdarba līmenis februāra sākumā nav mainījies
Autors: Apollo.lv / 6. februāris 2012, 15:35
Latvijā februāra sākumā reģistrēts 132 551 bezdarbnieks, kas ir par 27 mazāk nekā janvāra beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) apkopotie operatīvie dati.


NVA operatīvie dati parāda, ka bezdarba līmenis Latvijā joprojām ir 11,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tikpat, cik janvāra pēdējās dienās, ziņo Latvijas Radio.

NVA dati liecina, ka no reģioniem viszemākais bezdarba līmenis saglabājas Rīgas reģionā – 8,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Tam seko Kurzeme (12,4%), Zemgale (13,1%), Vidzeme (13,4%) un Latgale (20,4%), raksta Apollo.lv.

Kopš janvāra beigām visos reģionos bezdarba līmenis saglabājies nemainīgs.

Kā ziņots, premjers Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka bezdarba līmeņa pieaugums decembrī un janvārī uzskatāms par sezonālu parādību.

«Protams, tas nekādā gadījumā nevar būt pozitīvs signāls. Rudenī bezdarbs bija samazinājies līdz 11,5%, pakāpeniski decembrī un janvārī tas ir par 0,1% pakāpies, sasniedzot 11,7%,» iepriekš klāstīja Dombrovskis.

«Lielā mērā tas ir sezonāls efekts, saistībā ar ziemas sezonas iestāšanos, un šādu tendenci mēs novērojam katru gadu - ziemā bezdarba līmenim ir tendence ir pieaugt vai nesamazināties. Sākot ar pavasari, bezdarbs atkal samazinās. Aptuveni gada vidū bezdarba līmenis valstī varētu būt viencipara skaitļa līmenī,» teica Dombrovskis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezdarbnieki, NVA, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats