18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Makroekonomika » Vilks atzīst, ka konsolidācija bijusi pārāk liela
Vilks atzīst, ka konsolidācija bijusi pārāk liela
Autors: Apollo.lv / 6. februāris 2012, 9:49
Komentējot konservatīvo Latvijas Bankas (LB) prognozi par izaugsmi, finanšu ministrs Andris Vilks atzina, ka viņš saprot LB pozīciju, taču gan viņš, gan valdība uzskata, ka konsolidācija pat bijusi pārāk liela.


Kā intervijā laikrakstam «Dienas bizness» sacīja Vilks: «LB vēlas pēc iespējas ātrāk nonākt līdz nulles līmeņa budžeta deficītam. Viņi vēlas, lai valdība un sabiedrība pēc iespējas ātrāk virzītos uz sabalansētu budžetu. Savukārt gan es, gan valdība kopumā uzskata, ka konsolidācija mums ir bijusi pārāk liela, un mēs patlaban nevaram atrast iespēju, kā vēl kaut kādu papildu konsolidāciju veikt.»

Vilks uzskata, ka tomēr būtu labi nesatraukt sabiedrību, raksta Apollo.lv. «Nebūtu pareizi dot signālu, ka tagad, līdzīgi kā pirms gada, uz pavasari jāgatavo papildu konsolidācija par kādiem 50 miljoniem,» teica ministrs.

Viņš atzina: «Jā, es arī labprāt gada laikā aizietu uz nulles budžetu, bet saskatu arī reālo situāciju. Tagad galvenais ir nobremzēt vēlmi pēc papildu tēriņiem, lai gan saprotu, ka spiediens, protams, būs ļoti liels.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, konsolidācija, Latvijas Banka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats