19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ceļojumi, viesnīcas » FM rosina celt PVN likmi tūristu izmitināšanas pakalpojumiem
FM rosina celt PVN likmi tūristu izmitināšanas pakalpojumiem
Autors: BNA / 30. marts 2017, 17:01
Finanšu ministrija (FM) rosina paaugstināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi tūristu izmitināšanas pakalpojumiem no 12% līdz 21%.


Latvijā tāpat kā vēl 24 ES dalībvalstīs tūristu izmitināšanas pakalpojumiem tiek piemērota samazināta PVN likme. Latvijā tā ir 12%, un ir spēkā kopš 2010. gada. Piemēram, Igaunijā un Lietuvā likme ir 9%, Polijā – 7%. Patlaban pilna PVN likme – 20 un 25%, šim pakalpojumam tiek piemērota tikai Dānijā, Slovākijā un Apvienotajā Karalistē. Attiecīgi, īstenojot FM ieceri un atceļot atlaidi, Latvijā PVN likme būtu vairāk nekā divas reizes augstāka kā tuvākajās kaimiņvalstīs, un par nakšņošanu Latvijas viesnīcās, lauku tūristu mītnēs, kempingos vai citās tūristu izmitināšanas vietās būtu jāmaksā otrs augstākais nodoklis ES.

Atsaucoties uz bažām nozarē, ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens piektdien, 31. martā, tiksies ar tūrisma nozares organizāciju vadītājiem un ekspertiem, lai uzklausītu viņu viedokli par Finanšu ministrijas rosināto pievienotās vērtības nodokļa likmes paaugstināšanu, un prognozējamo ietekmi uz tūrisma nozari, ja priekšlikums tiktu īstenots.

Sarunā ar ministru piedalīsies Latvijas Lauku Tūrisma Asociācija “Lauku ceļotājs” valdes priekšsēdētāja Asnate Ziemele, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Pinnis, Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācija (ALTA) vice-prezidente Kitija Tigule, Tautsaimniecības padomes Tūrisma apakškomitejas vadītājs Jānis Naglis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, kā arī reģionu tūrisma asociāciju pārstāvji.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats