28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Skaistums, mode » Motivācija ir viens no priekšnosacījumiem, lai uzsāktu un regulāri turpinātu sportot
Motivācija ir viens no priekšnosacījumiem, lai uzsāktu un regulāri turpinātu sportot
Autors: BNA.LV / 8. maijs 2015, 15:23
Lai arī aktīvi sākusies sportošanas sezona gan sporta zālēs, gan parkos un ielās, pavasaris ir viens no grūtākajiem laikiem, kad saņemties un atrast motivāciju pēc garas darba dienas, lai uzsāktu un regulāri arī turpinātu sportot. Kā norāda fitnesa klubu tīkla “Atlētika” galvenā trenere Veronika Kim, brīdī, kad rodas atrunas, kāpēc nedarīt – nav laika, nogurums un tamlīdzīgi –, šīs domas jāaizmirst un jādomā par sajūtām, kādas būs pēc nodarbības, vai par vēlamo rezultātu. Lai arī pēc pirmās reizes rezultāti parasti nav redzami, fiziskā un emocionālā pašsajūta ir uzlabojusies. Turklāt vienmēr ir gandarījums izdarīt to, kam bijis grūti saņemties.


Viens no populārākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki pievēršas sportošanai, ir vēlme nomest lieko svaru, un sports kopā ar sabalansētu uzturu ir lielisks komplekts, kā to panākt. Laba papildu motivācija ir fitnesa kluba “Atlētika” individuālā trenera izvēle vai individuāla treniņa programmas sastādīšana, kas palīdzēs sasniegt izvirzītos mērķus, kā arī būs piemērota ķermenim un organismam. Turklāt personīgais treneris vienmēr sagaidīs, palīdzēs  visu izdarīt pareizi un novērtēs sasniegto, kā arī sniegs papildus motivāciju censties un vienmēr atnākt uz treniņiem. Ir jāatceras, ka svarīgi arī ir neuzlikt pārāk augstu latiņu, piemēram, nomest piecus kilogramus nedēļā. Tas nebūs ne veselīgi, ne reāli, un, nesasniedzot vēlamo rezultātu, mazināsies motivācija turpināt sportot. Labāk uzstādīt nelielus un sasniedzamus mērķus, par kuriem būs prieks un kuru sasniegšana dos stimulu turpināt. Turklāt diezgan neizbēgami, ka, izvēloties patīkamu fiziskās aktivitātes veidu, ar laiku radīsies pieradums, kas nodrošinās to, ka ķermenis arī tad, ja kādu reizi nāksies izlaist, prasīs turpināt iesākto un kopumā pieradinās pie regulārām sporta aktivitātēm.

Ir vairāki veidi, kas cilvēkus varētu motivēt regulāri sportot, sākot no visierastākajām motivēšanas lietām, kā ķermeņa formu uzlabošana, stājas un veselības uzlabošana, turpinot ar ekipējuma iegādāšanos, kas ir gan, piemēram, fitnesa kluba abonements vai jauna sporta tērpa iegāde, kā labs motivators var noderēt arī sporta iekļaušana dienas plānā tiem cilvēkiem, kuri mēdz savus dienas darbus saplānot. Tāpat kā labs motivators noder tas, ka sportojot tiek iegūta jauna enerģija, vairojas prieks un aktivējas laimes hormoni. Motivēt arī var sportošana kopā ar draugiem, ģimenes locekļiem vai piedaloties grupu nodarbībās, vai arī kādu nozīmīgu svētku tuvošanās, uz kuriem gribētos izskatīties pēc iespējas labāk. Bet iespējams domāt arī par lielākām iespējām, kā piedalīšanos sacensībās un pat apbalvojumu iegūšanu par ieguldīto darbu.

“Protams, uz sportu nevajadzētu skatīties kā tikai uz kaut ko strauju un fiziski smagu, ir iespējamas dažāda veida intensitātes nodarbības, kā arī katrs var sev atrast piemērotāko sporta veidu, kas tik pat labi var būt arī joga, aerobika, pilates vai daudz kas cits. Visbiežāk mums ir vairāki iemesli, kāpēc aktīvi sportojam, tāpēc ir vērts atrast savējos, lai ne tikai spētu uzsākt sportot, bet arī turpinātu to darīt regulāri un tas sagādātu tikai prieku,” turpina Veronika Kim.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Atlētika, Atletika Free trial, Barona centrs, body bike, dāvanu karte, enerģija, Fitnesa klubs, fitnesa klubu tīkls, fitnesa programma, grupu nodarbības, grupu nodarbības, individuālālais treniņš, individuālas nodarbības, jaunais klubs, joga, kardiotrenažieri, motivācija, nodarbības, nodarbības sievietēm, nodarbības vīriešiem, Rīgas centrs, shopatletika, skrejceļi, skriešana, spēka trenažieri, sporta apģērbs, sporta klubs, sporta klubs, sporta klubs centrā, sporta zāle, sportot kopā, sports, svaru zāle, trenažieri, treneris, treniņprogramma, velotrenažieri, veselība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats