29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Skaistums, mode » Pavasarī būtiski ievērot pilnvērtīgu uzturu un sportot
Pavasarī būtiski ievērot pilnvērtīgu uzturu un sportot
Autors: BNA.LV / 10. aprīlis 2015, 15:58
Pavasaris ir laiks, kad mostas ne tikai daba, bet arī cilvēka ķermenis sāk pielāgoties klimata maiņām un par to nepieciešams pastiprināti rūpēties. Salīdzinoši siltie laikapstākļi vairo dzīvesprieku un cilvēki pavada arvien aktīvāk savu brīvo laiku.


Tomēr pavasarī laikapstākļi mēdz būt mānīgi un neparedzami, vienu dienu var līt stiprs lietus, otru spīdēt silta saulīte. Ziema cilvēka ķermeni pamatīgi nogurdinājusi un, iestājoties pavasarim, mūsu organismam nepieciešams saņemt visas vajadzīgās uzturvielas, kuras sabalansēt var arī ar fiziskām aktivitātēm, kas palīdzēs atgūt lielisku pašsajūtu. Līdz ar to pavasarī ikvienam vajadzētu pievērst uzmanību gan sava apģērba izvēlei, pilnvērtīgam uzturam, imunitātes stiprināšanai, gan arī sportiskajām aktivitātēm, kas ļaus izvairīties no kādas pavasara slimības saķeršanas un rūpēsies par ķermeņa vispārējo labsajūtu.

Kā norāda fitnesa klubu tīkla “Atlētika” galvenā trenere Veronika Kim, pavasaris ir tāds kā atskaites punkts, kurā līdz ar dabas mošanos, mostas arī cilvēki, tāpēc katru gadu mūsu fitnesa klubā tieši šajā laikā pieaug apmeklētāju skaits. Iemels tam ir gan fiziskās formas sagatavošana vasarai, gan arī vienkārša vēlme izkustēties pēc drūmā ziemas perioda, tāpēc arī grupu nodarbībās strauji palielinās sportot gribētāju skaits. Fiziskās aktivitātes arī ir vislabākais veids kā stiprināt imunitāti, iegūt enerģiju un labāku pašsajūtu, jo kurš gan nejutīsies daudz labāk pēc kārtīga treniņa, nevis trīs pavadītām stundām pie datora?

“Iestājoties siltākam laikam, pavasarīgā noskaņa dara savu – ikviens vēlas atvadīties no biezajām ziemas jakām, taču tas būtu jādara pamazām, pielāgojoties gaisa temperatūrai ārā. Bieži vien cilvēki domā, ka par imunitāti ir jārūpējas tikai rudenī vai ziemā, bet, neraugoties uz to, ka pavasarī daba mostas un ir nepastāvīga, mēdzot pat vienas dienas laikā pārsteigt mūs ar atšķirīgiem laikapstākļiem un gaisa temperatūrām, arī pavasarī nedrīkst aizmirst par organisma stiprināšanu. Sportiskās aktivitātes nodrošinās ne tikai efektīvāku organisma vielmaiņu, bet arī uzlabos garastāvokli, apetīti, miegu, kā arī samazinās risku saslimt. Pavasarī ir daudz un dažādi veidi, kā sevi fiziski nodarbināt – vingrošana, skriešana, nūjošana, dejošana, peldēšana, fitness un ne tikai. Sportošana palīdzēs patērēt negatīvo enerģiju un piešķirs dzīvesprieku, kā arī gandarījuma sajūtu. Ikvienam vajadzētu izvēlies sev piemērotāko sporta aktivitāšu veidu, vadoties pēc savām spējām un mērķiem. Liela nozīme, protams, ir arī veselīgam un sabalansētam uzturam. Jo dažādāku un kvalitatīvāku pārtiku ēdīsiet, jo labāk jutīsieties. Svarīgi lietot dažādas uzturvielas- daudz augļu, dārzeņu, graudaugu, gan arī kvalitatīvus piena un zivju gaļas produktus,” turpina Veronika Kim.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Atlētika, Atletika Free trial, Barona centrs, dāvanu karte, estētisks ķermenis, Fitnesa klubs, fitnesa klubu tīkls, grupu nodarbības, grupu nodarbības, jaunais klubs, joga, kardiotrenažieri, liekais svars, locītavas, motivācija, muskuļi, muskuļu stiprināšana, nodarbības, nodarbības sievietēm, nodarbības vīriešiem, organisma stiprināšana, pavasaris, piemērots apģērbs, problēmzonas, Rīgas centrs, RIP, sabalansēts uzturs, skrejceļi, skriešana, spēka trenažieri, sporta klubs, sporta klubs, sporta klubs centrā, sporta zāle, svaigs gaiss, svaru zāle, trenažieri, TRX, tvirts, velotrenažieri, veselība, veselīgs dzīves veids

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats