28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Reizniece-Ozola noliks mandātu Saeimā
Reizniece-Ozola noliks mandātu Saeimā
Autors: bizness.lv / 4. janvāris 2021, 15:55
Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) nolēmusi nolikt mandātu parlamentā, lai kļūtu par Starptautiskās Šaha federācijas amatpersonu.

Reizniece-Ozola piekritusi piedāvājumam ieņemt Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu. Par to politiķe paziņojusi sociālajā tīklā “Facebook”.

“Jaunais gads manā dzīvē nesis lielas pārmaiņas – esmu piekritusi piedāvājumam ieņemt starptautiskās šaha federācijas FIDE rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu. FIDE sporta veida attīstībai apvieno 190 valstis, to federācijas un desmitiem miljonu sportistu. Tā ir lielākā un ietekmīgākā šaha organizācija pasaulē. Šis piedāvājums ir ļoti augsts novērtējums ne tikai man personiski, bet arī Latvijai un mūsu valsts šaha tradīcijām. FIDE rīkotājdirektores amats ir viens no augstākajiem, kāds Latvijai bijis kādā no starptautiskām sporta organizācijām. Tā ir lieliska iespēja nest Latvijas sporta vārdu pasaulē,” norāda Reizniece-Ozola.

“Esmu pieņēmusi lēmumu nolikt deputātes mandātu, lai darbam FIDE varētu veltīt visu laiku un enerģiju. Daudzi no Jums zina, ka esmu pieradusi veltīt maksimālu uzmanību tam, ko esmu uzņēmusies, lai tas būtu ar jēgu un dotu gandarījumu. Esmu pārliecināta, ka man izdosies ieguldīt savu artavu FIDE turpmākajā izaugsmē. Pasaule nākotnē starptautisko šaha federāciju uztvers ne tikai kā profesionālu sportistu atbalsta institūciju un augsta līmeņa sacensību organizatori, bet arī kā sociāli atbildīgu organizāciju, kas karalisko sporta spēli aktīvi izmanto bērnu izglītošanā, mazāk aizsargāto sabiedrības daļu integrēšanā un sieviešu tiesību nostiprināšanā,” sacīja politiķe.

Tāpat politiķe ierakstā pateikusies vēlētājiem par uzticību un pastāvīgu atbalstu: “Īpašu paldies es vēlos pateikt komandas biedriem no Latvijas Zemnieku savienības un tās sadarbības partneriem, ar kuriem kopā esam pieredzējuši gan politiskos panākumus, gan grūtākus laikus. Novēlu kolēģiem apzināties atbildību būt lielākajam konservatīvajam politiskajam spēkam Latvijā. Lielai daļai Latvijas vēlētāju ir nepieciešams spēcīgs vērtību aizstāvis. Vēlu būt gudriem, stipriem, konsekventiem, atbrīvojoties no šķēršļiem, kas pagaidām traucē kļūt par visu konservatīvo spēku saliedējošu centru Latvijas politikā. Ceru, ka Latvijas Zemnieku savienība par tādu kļūs. Turpināšu būt Latvijas Zemnieku savienības biedre un atbalstīšu labas pārmaiņas partijā. FIDE darbā pienākumu būs daudz, bet prieks, ka tas neprasa aizbraukt no Latvijas. Tāpēc zinu, ka saikne ar domubiedriem un draugiem saglabāsies cieša.”



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats