28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mediķi iesniedz ierosinājumu par 13. Saeimas atlaišanu
Mediķi iesniedz ierosinājumu par 13. Saeimas atlaišanu
Autors: bizness.lv / 28. novembris 2019, 12:16
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris šodien, 28. novembrī, Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par 13. Saeimas atsaukšanu.

Šodien pie Saeimas notiek jau otrais mediķu pikets, ar kuru cer panākt finansējuma pieaugumu veselības aprūpes nozares darbiniekiem. Skandējot “Atlaist Saeimu” un “Par Latvijas veselību”, protestētāji iestājās pret mediķu atalgojuma palielināšanu mazākā apjomā nekā plānots.

Uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) kopīgi tika nogādāts ierosinājums vākt parakstus, lai rosinātu tautas nobalsošanu par 13. Saeimas atsaukšanu. Dienu pirms protesta atbalstu tam un parakstu vākšanai pauda Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība.

Tāpat mediķi ir vienojušies prasīt finanšu ministra Jāņa Reira (JV) demisiju, savukārt mediķu arodbiedrība neatkāpjas no aicinājuma – demisionēt veselības ministrei Ilzei Viņķelei (A/P!).

Lai arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Aldis Gobzems aicināja Saeimu izsludināt stundas pārtraukumu, lai koalīcijas pārstāvji varētu iziet pie mediķiem, ar balsu vairākumu pārtraukuma izsludināšana tika noraidīta.

Saskaņā ar pērn Saeimā pieņemto lēmumu mediķu algu celšanai nākamajā gadā būtu jāparedz 120 miljoni eiro, kas nozarē strādājošo algas ļautu pacelt par vidēji 20%. Taču, koalīcijai atzīstot, ka šāda likuma pieņemšana esot bijusi kļūda, jo netika paredzēti finanšu resursi, mediķu algām izdevies rast vien aptuveni pusi nepieciešamās naudas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats