16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Belēvičs noraida sev veltīto kritiku un uzsver, ka darbojas pacientu interesēs
Belēvičs noraida sev veltīto kritiku un uzsver, ka darbojas pacientu interesēs
Autors: BNA / 2. marts 2016, 9:08
Esmu nevis farmācijas nozares vai ārstu ministrs, vispirms esmu pacientu ministrs, tā šorīt intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).


Belēvičs noraida ģimenes ārstu aso kritiku un izteikumus, kas viņš sabrucinās veselības aprūpes sistēmu, uzsverot, ka vispirms viņš ir tieši pacientu interešu aizstāvis un pēc tam tikai farmācijas nozares vai ārstu ministrs.

Viņš skaidroja, ka daudziem ir bizness veselības aprūpes jomā un viņi uzskata, ka vajadzētu prasīt vairāk naudas, bet neko nevajadzētu sakārtot. Belēvičs gan uzsver, ka ne viņš, ne finanšu ministre, ne premjers tā neuzskata.

“Bija laiks, kad finanšu ministrs bija no “Vienotības”. Nu ir pienācis laiks, ka finanšu ministrs ir no mana politiskā spēka, kas dod pārliecību, ka izdosies atrisināt arī pašu būtiskāko – būtisku lielāka finansējuma piesaisti,” ir pārliecināts Belēvičs.

Patlaban Finanšu ministrijā izveidota valsts sekretāru darba grupa, kura kopā ar ekspertiem izvērtēs Veselības ministrijas budžetu. “Iespējams, darba grupa vēl arī norādīs uz jaunām, vēl aizvien nesakārtotām jomām,” pieļāva ministrs.

Jau vēstīts, ka Veselības ministriju un tās padotības iestādes gaida pamatīgs audits, lai izvērtētu tās naudas plūsmu un tēriņu lietderību. Skaidrība par tā rezultātiem varētu būt aptuveni pēc trim mēnešiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Guntis Belēvičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats