28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ministrs: Pēc bēgļu uzņemšanas Latvijai nenāksies saskarties ar Ķelnes notikumiem
Ministrs: Pēc bēgļu uzņemšanas Latvijai nenāksies saskarties ar Ķelnes notikumiem
Autors: BNA / 7. janvāris 2016, 9:12
Līdz ar bēgļu uzņemšanu Latvijā, valstij nedraud tādi incidenti kā Ķelnē, kur Jaungada naktī arābu izcelsmes vīrieši masveida uzbruka sievietēm uz ielām, tas seksuāli aizskarot un aplaupot, tā ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).



Viņš uzsvēra, ka Latvijas spēs tikt galā Eiropas Savienības (ES) kvotu ietvaros noteikto bēgļu skaitu, turklāt mūsu valsts nebūšot bēgļu galamērķis, līdz ar to liels cilvēku pieplūdums nav gaidāms.

"Šādi incidenti kā Vācijā, Latvijai nedraud," mierināja ministrs, piebilstot, ka Vācijas valsts saskārusies ar tik lielu migrantu skaitu, kuram nebija gatava.

Runājot par Latvijā gaidāmajiem bēgļiem, Kozlovskis pastāstīja, ka Latvija jau nosūtījusi Grieķijai informāciju par to, kādus bēgļus labprāt uzņemtu, vienlaikus piebilstot, ka neesot 100% garantijas, ka tieši tādus arī saņems.

Sagaidāms, ka pirmie bēgļi Latvijā ieradīsies janvāra beigās un drīzāk pat februārī. 

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kurai nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Šobrīd kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: imigranti, Rihards Kozlovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats