18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vienotībai jāvirza citi premjera amata kandidāti, uzskata Straujuma
Vienotībai jāvirza citi premjera amata kandidāti, uzskata Straujuma
Autors: BNA / 29. decembris 2015, 10:11
Ņemot vērā to, ka Nacionālā apvienība (NA)  atteikusies atbalstīt partijas "Vienotība" virzīto premjera amata kandidāti Solvitu Āboltiņu, “Vienotībai” jāmeklē citi premjera amata kandidāti, uzskata patreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).


Otrdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Straujuma atgādināja, ka NA ir kategoriski pret Solvitu Āboltiņu kā valdības vadītāju, tāpēc nepieciešams meklēt citus premjera amata kandidātus.

"Es neredzu iespēju, kā var veidot valdību bez Nacionālās apvienības," pauda Straujuma, norādot, ka tādā gadījumā "Vienotībai" ir jāpaskatās savās rindās un jāatrod cilvēki.

“Ir jāskatās savās rindās, nav tā, ka esam tik nabadzīgi,” norādīja Straujuma, piebilstot, ka ir jāatrod cilvēks, kurš būtu pieņemams visiem iespējamajiem koalīcijas partneriem, "nevar ieciklēties uz vienu cilvēku," norādīja Straujuma.

Viņa atklāja, ka jau tuvākajās dienās varētu tikt pārrunāti jaunie kandidāti. Savukārt runājot par Solvitas Āboltiņas virzīšanas gaitu, Straujuma atklāja, ka pašā "Vienotībā" aptuveni trešā daļa partijas biedru ir pret Āboltiņas virzīšanu valdības vadītājas amatā.

Arī pati Straujuma balsojusi pret Āboltiņu. Savus iemeslus gan premjera atteicās atklāt, norādot, ka "Tā ir mūsu iekšējā lieta".

Viņa arī pauda cerību, ka jaunā valdība varētu sākt strādāt janvārī.

Jau vēstīts, ka no partijas “Vienotība” premjera amatam izvirzīta šī brīža partijas līdere Solvita Āboltiņa. Partijas neklātienes balsojums liecina, ka Āboltiņas izvirzīšanu nav atbalstījusi premjere Laimdota Straujuma, kā arī seši “Vienotības” frakcijas deputāti – Ints Dālderis, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Veiko Spolītis un Ilze Viņķele.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma, NA, Solvita Āboltiņa. Vienotība, valdība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats