19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eksprezidente: Āboltiņas vēlme ieņemt premjera amatu ir pārsteidzoša
Eksprezidente: Āboltiņas vēlme ieņemt premjera amatu ir pārsteidzoša
Autors: BNA / 29. decembris 2015, 9:46
Partijas "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas virzīšana premjera amatam ir pārsteidzoša un liek uzdot jautājumu "Vai tas viss nav kaut kāds politiskais teātris?", intervijā LTV raidījumam "Panorāma" pauda bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.


Vērtējot esošās premjeres Laimdotas Straujumas demisiju, Vīķe- Freiberga atzina, ka runas par viņas "gāšanu" izskanēja regulāri, un tā vietā, lai koncentrētos uz nepieciešamajiem darbiem un problēmām, nācās saskarties ar nemitīgu spiedienu. "Tas man viss sāk krist uz nerviem," norādīja eksprezidente.

Komentējot partijas "Vienotība" premjera amata kandidātes Solvitas Āboltiņas vēlmi kļūt par valdības vadītāju, Vīķe- Freiberga to nodēvēja par nesaprotamu, norādot, ka viņai jau savulaik divas reizes piedāvāts kļūt par premjeri, taču viņa cēli atteicās tādā brīdī, kad viņai bija iespēja šo amatu ieņemt bez kādām problēmām un sarežģījumiem.

"Es pieņēmu, ka varbūt tajā brīdī viņai bija citas ambīcijas, taču fakts ir tāds, ka viņa atkārtoti ir no šī amata atteikusies. Un es brīnos, kāpēc tagad bija tik svarīgi Straujumas kundzi "nogāzt" un savu kandidatūru pieteikt, it īpaši ņemot vērā to, ka atbalsts viņas pašas partija nemaz nav tik izteikts," pauda eksprezidente, norādot, ka tas rada jautājumu, vai tik tas nav kāds politiskais teātris, ar kuru palīdzību nodot valdības vadīšanu Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) rokās.

Vērtējot iespēju, ka nākamais premjers varētu nākt no ZZS rindām, Vīķe - Freiberga norāda, ka tad varēs teikt, ka ZZS patrons un krusttēvs pārņēmis varu Latvijā visos svarīgākajos līmeņos.

Savukārt jautāta par "Vienotības" nākotni, Vīķe-Freiberga norādīja - ja partija turpina zaudēt popularitāti, tad tai nopietni būtu jāizvērtē sava rīcība un atsevišķi tās locekļi.

"Ja partija nav bijusi uzdevumu augstumos un nav varējusi noturēt savā iekšienē kaut kādu elementāru vienotību, tad es pieņemu, ka tur ir kāda problēma vai nu ar savu vadītāju, vai ar kaut kādiem iespaidiem no ārpuses, vai kas nebūt. Bet tur kaut kas nav kārtībā!" vērtēja eksprezidente.

Jau ziņots, ka ZZS pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē nolēmusi ieturēt pauzi un savu premjera amata kandidātu vēl nenosaukt.

No ZZS puses kā iespējamie kandidāti publiski nosaukti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Saeimas deputāts Māris Kučinskis.

Savukārt no partijas “Vienotība” premjera amatam izvirzīta šī brīža partijas līdere Solvita Āboltiņa. Partijas neklātienes balsojums liecina, ka Āboltiņas izvirzīšanu nav atbalstījusi premjere Laimdota Straujuma, kā arī seši “Vienotības” frakcijas deputāti – Ints Dālderis, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Veiko Spolītis un Ilze Viņķele.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Solvita Āboltiņa, Vaira Vīķe-Freiberga, Vienotība, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats