25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA nemainīs savu noraidošo attieksmi pret Āboltiņu kā premjera kandidāti
NA nemainīs savu noraidošo attieksmi pret Āboltiņu kā premjera kandidāti
Autors: BNA / 21. decembris 2015, 10:37
Nacionālā apvienība (NA) neredz nekādu pamatu tam, lai mainītos partijas noraidošā nostāja pret "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu kā iespējamo kandidāti premjera amatam, tā pirmdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība).


Mūrniece apliecināja, ka NA nemainīs savu noraidošo attieksmi pret Solvitu Āboltiņu, vēlreiz uzsverot savu redzējumu par nākamo valdības vadītāju kā cilvēku ar labu reputāciju un sabiedrības uzticību.

"Nākamajam valdības vadītājam ir jābauda cilvēku uzticība, viņam ir jābūt ar labu reputāciju un prezidents vēl ir piebildis, ka ir vajadzīga attiecīgās frakcijas pilnīga un nedalīta uzticība," norādīja Mūrniece.

Viņa atzina, ka NA ir vēlme strādāt valdība, taču tā neredz iespēju balsot par Āboltiņu premjeres amatā. "Un šī nostāja nevar mainīties, jo tam nav pamata," norādīja Mūrniece.

Otra “sarkanā līnija” Nacionālajai apvienībai ir sadarbība ar partiju “Saskaņa”. Savukārt citām Saeimā ievēlētajām partijām apvienība ir atvērta, Mūrniece par piemēru minēja Latvijas Reģionu apvienību (LRA).

"Jau uzsākot darbu šajā sasaukumā, mēs esam savus koalīcijas partnerus aicinājuši koalīciju paplašināt. Tobrīd abi koalīcijas partneri pret šo ieceri iebilda," norādīja Mūrniece.

Runājot par Nacionālās apvienības kandidātu, Mūrniece norādīja, ka NA gaida “Vienotības” un Zaļo un zemnieku savienības premjera kandidātu vārdus.

Viņa apliecināja, ka abi politiskie spēki ir tikušies uz sarunām, bet pie tālejošiem secinājumiem neesot nonākuši.

Jau vēstīts, ka partija “Vienotība” valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē Ministra prezidenta amatam izvirzījusi partijas līderi Solvitu Āboltiņu.

Tikmēr esošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība turpina iestāties pret partijas “Vienotība” līderes Solvitas Āboltiņas virzīšanu Ministru prezidenta amatam, jo uzskata, ka nākamās valdības vadītājam ir jābūt ar labu reputāciju un jābauda sabiedrības atbalsts.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ināra Mūrniece, NA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats