28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Āboltiņa gatava uzņemties premjeres pienākumus kritiskā situācijā
Āboltiņa gatava uzņemties premjeres pienākumus kritiskā situācijā
Autors: Nekā personīga / 30. novembris 2015, 9:58
Partijas “Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa esot gatava uzņemties premjeres pienākumus kritiskā situācijā, ziņo TV3 raidījums “Nekā Personīga”.


Āboltiņa raidījumam atklāj, ka gribētu redzēt izlēmīgāku un aktīvāku valdības rīcību – gan attiecībā uz skolotāju algām, gan veselības reformu. Tāpat viņa uzsvēra, ka pēc Parīzes mēs dzīvojam citā drošības telpā un nekas nav beidzies arī Krimā, klāt esošiem apdraudējumiem nākuši klāt jauni no starptautiskā terorisma.

“Valdībai, lai spētu pirmkārt nodrošināt ārējo apdraudējumu, ir jābūt stabilai un pārliecinātai par tās rīcībspēju. Arī sociālā neapmierinātība, streiki apdraud iekšējo stabilitāti un tas var ķēdes reakcijā izraisīt citas sekas. Jebkuri sabiedrībai aktuāli jautājumi. Pat, ja tiem nav tūlītēju risinājumu vai konkrēta finansējuma, tie prasās pēc skaidrojuma ar konkrētu rīcības plānu, ar konkrētiem datumiem, kad tā tiks atrisināta,” norāda deputāte.

Neizpratni Āboltiņa pauž arī saistībā ar valdības lēmumiem attiecībā uz nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”, norādot, ka viņai līdz galam nav skaidra atbilde uz to, kāpēc valdībai naktī obligāti bija jāpieņem lēmums?

“Tas arī neko neliecina par spēju pieņemt lēmumus, ne spēju risināt sāpīgus lēmumus. Bet šobrīd svarīgāk par vainīgā meklēšanu ir svarīgi, kā mēs ejam uz priekšu ar “airBaltic” un kā mēs varam novērst to, lai Latvijā nebūtu Sukhoi lidmašīnas,” norāda deputāta, piebilstot, ka nepiekrīt premjerei, ka nepastāv veids, kā nepirkt Sukhoi lidmašīnas.

Vaicāta, vai Straujumas palikšana vai nepalikšana amatā nav arī Vienotības nākotnes izšķiršanas jautājums, Āboltiņa norāda, ka šajā situācijā ir svarīga pašas premjeres izpratne un analīze par šo situāciju.

Vienlaikus viņa norāda, ka redz iespēju paplašināt esošo koalīciju:”Mums ir trīs opozīcijas partijas – kamēr ir jautājums Krima un Sīrija, un līgums ar Putina Vienoto Krieviju, es nedomāju, ka kaut viens koalīcijā nopietni izskata jautājumu par “Saskaņās” ņemšanu koalīcijā. Kas attiecas uz Bondara partiju, viņu plus attiecībā pret Sudrabas partiju ir tāds, ka viņi vismaz spēj parādīt, ka viņi spēj būt kā vienota komanda. Ja mēs runājam par “No sirds Latvijai”, tad es gribētu teikt, ka esmu pazaudējusi sajūtu, ka viņi ir vienota organizācija. Tur katram deputātam ir savs viedoklis, un tur nekad nezini, kurš kuram kurā brīdī piesliesies. Tur nav šo septiņu balsu, ja mēs tādā parlamenta matemātikā runājam,” norāda deputāte.

Runājot par “Vienotību”, Āboltiņa norāda, ka vēlētājs nesagaida partijas darbu:”Vēlētājs neredz, ka Vienotība liktu politisko dienaskārtību. Es piekrītu politologiem – “Vienotība” šobrīd nenosaka politisko dienaskārtību. Un tas, ka mēs tehniski vadām valdību nenozīmē, ka mēs kaut ko ietekmējam tās dienaskārtībā.”

Uz jautājumu, kāda viņa redz politisko nākotni, Āboltiņa norāda, ka pēc šīm vēlēšanām viņai pašai šis ir pārdomu laiks, par to viņai ir tiesības palikt politikā, piebilstot, ka ir ļoti svarīgi, ko par to domā “Vienotība” iekšienē, ko par to domā “Vienotības” frakcija, ko par to domā “Vienotība” kā organizācija.

“Neatkarīgi no tā, vai pēc gada es būšu kandidāts vai nē, ir jābūt pārliecībai, ka tā ir jauna komanda. Dažiem nelabvēļiem patīk salīdzināt ar Tautas partiju, kam nav nekādas līdzības, jo tur bija stingra varas vertikāle. Un tiklīdz tā izira, tā izjuka šī partija. Taču mums ir identiska situācija kā Latvijas ceļam – ilgstoši pie varas, nespēja piesaistīt jaunus cilvēkus. Iekšēji cilvēki mēģina sev atrast izpletņus un nodrošināties, līdz ar to ir svarīgi, lai politikā nāk cilvēki , kuriem mirdz acis un kuri kaut ko grib izdarīt,” norāda Āboltiņa.

Uz jautājumu, pie kādiem apstākļiem viņa kļūtu par premjeri, Āboltiņa norāda, ka tas notiktu kritiskā situācija, kad ir skaidrs, ka cita risinājuma nav.

“Svarīga ir iekšējā stabilitāte. Ar to es nedomāju stagnāciju. Tikpat svarīga ir rīcībspējas demonstrēšana. Jo mūsu sabiedrotie var mums palīdzēt, ja mēs paši esam rīcībspējīgi un stabili. Valdībai ir jābūt komandai, kas spēj saskaņoti darboties arī kā komanda, kurai ir absolūts atbalsts parlamentā,” uzsver Āboltiņa.

Deputāte piekrīt, ka Saeimā “Vienotība” iekļuva lielā mērā pateicoties ģeopolitiskajai situācijai, norādot, ka ja partija demonstrēs nespēju pārliecināt par rietumu vērtībām, tad viņa baidos, bez citas partijas esamības tas negarantē to, ka “Vienotība” pārvarēs 5 procentus, kas pēc Āboltiņas domām, radīs vēl lielāku demokrātijas apdraudējumu, piebilstot, ka vēlētāji, kuri būs partijā vīlušies, neaizies nobalsot par kādu no konkurentiem. Viņi neaizies uz vēlēšanām vispār.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Solvita Āboltiņa, vēlēšanas, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats