29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par algu palielināšanu Saeimas deputātiem vēl nav izlemts - tas būs sirdsapziņas jautājums
Par algu palielināšanu Saeimas deputātiem vēl nav izlemts - tas būs sirdsapziņas jautājums
Autors: BNA / 23. septembris 2015, 10:26
Par algu palielināšanu Saeimas deputātiem vēl nav izlemts un tas būs sirdsapziņas balsojums, trešdien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.


"Lēmums par deputātu un valsts pārvaldes darbinieku algu celšanu nav pieņemts. Taisnība, ka ir bijis likums, kas to paredz - šāds likums ir pieņemts 2010.gadā, kad ir bijusi cita situācija," skaidroja Mūrniece.

Viņa pauda viedokli, ka uzskatu, ka tas ir morālas dabas jautājums, norādot, ka tas būs Saeimas dienaskārtībā lemšanai.

"Šobrīd nekādi lēmumi par algu palielināšanu nav pieņemti," sacīja Mūrniece, paužot pārliecību, ka Saeimas deputāti savas algas nolems nepalielināt.

Vienlaikus Mūrniece norāda, ka deputātiem būs iespēja iesniegt priekšlikumus un būs iespēja nospiest balsojuma pogu - par vai pret.

"Tas būs sirdsapziņas un morāles dabas jautājums, uz kuriem deputātiem būs jādod sava atbilde. Viņiem būs jālemj, vai šajā situācijā algas valsts pārvaldē iespējams palielināt (...) Mana sirdsapziņa to neļauj," sacīja Mūrniece.

Jau vēstīts, ka balstoties uz vidējās algas izmaiņām, nākamgad tiks pārskatīts arī amatpersonu atalgojums.

Saskaņā ar likumu Saeimas deputāta mēnešalgu nosaka, mēneša vidējās darba samaksas apmēram, kas noapaļots pilnos eiro, piemērojot koeficientu 3,2. Plānojot nākamā gada budžetu, Saeimas Kanceleja katru gadu pārrēķina deputātu algas un tām nepieciešamos budžeta līdzekļus, ņemot vērā aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēru.

Tādējādi Saeimas deputātiem atalgojums pieaugs par 157 eiro, Ministru prezidentam un valsts kontrolierei mēnešalga pieaugs par 198 eiro, bet tiesībsargam - par 167 eiro.

Mēneša vidējā darba samaksa Latvijā pēdējos gados ir pieaugusi. 2012.gadā tā bija 685 eiro, 2013.gadā – 716 eiro, bet 2014.gadā – 765 eiro.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: amatpersonas, atalgojums, deputāti, Ināra Mūrniece, vidējā alga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats