28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saskaņas nesaskaņas nonāk tiesā
Saskaņas nesaskaņas nonāk tiesā
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 9. septembris 2015, 9:21
Opozīcijā esošā politiskā partija Saskaņa lepojas, ka tā pretēji, piemēram, Vienotībai savas iekšējās nesaskaņas prot nosargāt no sabiedrības uzmanības un atrisināt ārpus publiskās telpas. To noliegt nevar, taču bijušo partijas biedru darbību kontrolēt ir krietni grūtāk – Saskaņas līderi Nilu Ušakovu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu iesūdzējusi bijusī partijas biedre Irina Cvetkova.


Prasību 11. Saeimas deputāte pret Rīgas mēru iesniegusi Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā un šobrīd gaida, kad tiesnesis noteiks lietas izskatīšanas datumu, raksta NRA.lv.

Apvainojusies uz Saskaņas līderiem, ka tie, tiecoties pēc varas, it kā atteikušies no sākotnējās partijas ideoloģijas, aizvadītā gada vasarā I. Cvetkova izstājās no politiskā spēka un tā frakcijas, kļūstot par neatkarīgo deputāti.

«Manas dzīves pieci gadi bija neatraujami saistīti ar politiku un aktīvu parlamentāro darbību. Šajā ceļā man bija gan uzvaras, gan vilšanās. Man ir izveidojušās labas koleģiālas attiecības ar Saskaņas deputātiem, tomēr jau ilgstoši man ir konflikts ar partijas vadību sakarā ar partijas atteikšanos no savas ideoloģijas,» toreiz teica deputāte.

Ņemot vērā, ka politiķes darbi un runas Saeimā liecināja, ka viņas pārliecība patiešām ir tuvāka tiem vēlētājiem, kuru intereses sakās aizstāvam Tatjanas Ždanokas vadītā Latvijas Krievu savienība, kas savā pirmatnējā izpausmē bija saistīta ar Saskaņas centra veidošanos, šāds paziņojums izbrīnu neraisīja.

Tomēr kuluāros parādījās baumas, ka I. Cvetkova apvainojusies uz partijas vadību par to, ka viņa nav iekļauta 12. Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstā. Šajā informācijā arī balstīta viņas prasība, jo saskaņā ar I. Cvetkovas interpretāciju N. Ušakovs 2014. gada 28. jūlijā kādā Latvijas radio 4 pārraidē tieši ar šo iemeslu skaidrojis I. Cvetkovas aiziešanu no politiskā spēka.

«Viņš vienā radio intervijā pateica, ka Cvetkova izstājusies no partijas, jo vienīgā viņas vēlme ir piedalīties vēlēšanās, tādēļ es iešot uz citu partiju, lai tiktu iekļauta vēlēšanu sarakstā. Tas pilnīgi neatbilst patiesībai,» saka I. Cvetkova, kura 12. Saeimas vēlēšanās piedalījās no Latvijas Krievu savienības. Tiesa, par šī politiskā spēka biedri viņa tā arī nekļuva.

Uzreiz nākamajā dienā pēc radiopārraides politiķe lūgusi N. Ušakovam atvainošanos, taču tā vietā saņēmusi atteikumu un brīdinājumu, ka tiesāšanās gadījumā viņa būs spiesta atmaksāt visus N. Ušakova tiesas izdevumus.

«Viņš atbildēja, ka neko neatsauks un gadījumā, ja vērsīšos tiesā, man būs jāsedz visi izdevumi par viņa advokātu dārgo palīdzību. Tiesā viņš piesaistījis savu draugu [N. Ušakova padomnieku Jāni] Dzanuškānu,» stāsta bijusī deputāte, kas no galvaspilsētas mēra vēlas ne tikai atvainošanos, bet arī tūkstoti eiro lielu kompensāciju par morālajām ciešanām.

N. Ušakovs I. Cvetkovas prasību neatzīst arī šodien. «Viņas pārmetumi ir absolūts izdomājums. Kāda viņai ir motivācija tā tīkoties, man grūti teikt,» saka Rīgas pašvaldības vadītājs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Saskaņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats