28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kas visvairāk biedē bēgļu protesta dalībniekus?
Kas visvairāk biedē bēgļu protesta dalībniekus?
Autors: NRA.lv / 6. augusts 2015, 9:24
Otrdien, 4. augustā, pie Ministru kabineta bija pulcējusies visai kolorīta publika. Lai noskaidrotu, kādas ir protestu dalībnieku lielākās raizes, kuru dēļ tad tie ieradušies apmeklēt protesta akciju, portāls nra.lv devās intervēt plakātiem un karogiem bruņotā pūļa dalībniekus.


Vidusskolniece Viktorija teic, ka ieradusies, jo nevēlas piedzīvot kultūru sajaukšanos, „Es gribu dzīvot Latvijā, kur aktuālas ir latviskas vērtības, nevis daudzu kultūru sajaukums. ” klāsta jaunā meitene, kura gan atzīst, ka īsti nezina, kādu iespaidu šis pikets atstās uz likumdevēju institūciju.

Jauns cilvēks vārdā Jānis atklāti pauž: viņš nav rasists tikai tāpēc, ka nevēlas pieļaut baltās rases iznīcību, „Vai tas, ka es nevēlos, lai baltā rase izzūd, tiešām skaidrojams kā rasisms?” retoriski vaicā Jānis un piebilst – „Latvijā ir ļoti maz etnisko latviešu, ja tiks ievesti vēl bēgļi, tad to skaits samazināsies, turklāt visiem skaidrs, ka integrācijas no bēgļu puses nebūs.”

Kādu jaunu sievieti, kura gan nevēlējās atklāt savu vārdu, visvairāk biedē tieši islāmticīgie imigranti. „Es esmu gana daudz ceļojusi un nevēlos, lai arī Latvijā ir terorakti un cīņas starp kristiešiem un islāmticīgajiem, es negribu mainīt savus dzīves paradumus tikai šo bēgļu dēļ,” skaidro sieviete, kura arī norāda, ka redzējusi imigrantu „getto” rajonus dažādās Eiropas valstīs un skats neesot no patīkamākajiem.

„Šodien šeit ierados, jo nesaprotu, kādēļ šis lēmums tika pieņemts tādā steigā, turklāt nav arī skaidrs, kā tad šie bēgļi tiks integrēti,” portālam nra.lv atklāj kāds kungs, kurš rokās tur Latvijas karogu, „Visiem taču zināms, ka pabalstu sistēma ir degradējoša un šie 250 bēgļi ir tikai sākums,” viņš piebilst un īpaši uzsver – referendums ir nepieciešams, jo šis ir jautājums, kas skars visus Latvijas iedzīvotājus.

Portāla aptaujātie piketa dalībnieki galvenokārt raizējās tieši par faktu, ka ar šo 250 bēgļu ierašanos nekas nebeigsies. Tāpat piketētāji baidās no starpkultūru konfliktiem un etnisko latviešu iespējamās izzušanas, balstot savu viedokli citu Eiropas valstu pieredzē.

Kā gaidāmo „sauso atlikumu” no šīs piketa akcijas, dalībnieki lielākoties minēja iespējamu referendumu un pilsoniskās nostājas paušanu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bēgļi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats