25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vējonis: Prezidenta prioritātei jābūt valsts iekšējai un ārējai drošībai
Vējonis: Prezidenta prioritātei jābūt valsts iekšējai un ārējai drošībai
Autors: NRA.lv / 15. maijs 2015, 9:56
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Valsts prezidenta amatam izvirzītais kandidāts aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis šovakar savā mikroblogošanas vietnē twitter atklājis, kādām vajadzētu būt nākamā Valsts prezidenta prioritātēm.

Kā galvenās nākamā Valsts prezidenta prioritātes, R. Vējonis akcentēja valsts iekšējās un ārējās drošības nodrošināšanu.

"Uzskatu, ka iekšējā drošība balstās nacionālā vienotībā un pašapziņā, patriotismā un sociālā taisnīgumā," tā R. Vējonis.

Politiķis uzskata, ka Valsts prezidentam jābūt "neitrālam politiskā smaguma centram un jāpārstāv sabiedrības intereses dialogā ar politiskajām partijām un varu", raksta NRA.lv

Jau rakstījām, ka 11.maijā Zaļo un zemnieku savienība prezidenta amatam piedāvāja savu kandidātu - aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. Viņam oficiāli atbalstu pauda arī "Vienotība", taču vēlāk izrādījās, ka atsevišķi "Vienotības" deputāti vēlas balsot citādi.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) paziņoja, ka kopā ar dažiem "Vienotības" deputātiem un "No sirds Latvijai" (NSL) deputātu Ringoldu Balodi Valsts prezidenta amatam virzīs tiesību eksperta Egila Levita kandidatūru.

Tikmēr opozīcijā esošā "Saskaņa" nolēma Valsts prezidenta amatam virzīt savas frakcFijas deputātu Sergeju Dolgopolovu, bet Latvijas Reģionu apvienība - savu līderi Mārtiņu Bondaru. Savukārt NSL nolēma, ka Valsts prezidenta amatam virzīs savas frakcijas deputātu Gunāru Kūtri (NSL), tomēr pastāv iespēja, ka oficiāli viņa kandidatūra netiks pieteikta.

Valsts prezidenta amata kandidatūras oficiāli jāizvirza no 19.maija līdz 24.maijam, savukārt Saeimas sēde prezidenta vēlēšanām sasaucama no 29.maija līdz 8.jūnijam, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: prezidents, Raimonds Vējonis, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats