28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma: Latvijā ir jūtami hibrīdkara elementi
Straujuma: Latvijā ir jūtami hibrīdkara elementi
Autors: BNA.LV / 11. februāris 2015, 11:54
Daži hibrīdkara elementi Latvijā jau ir jūtami, piemēram, informācijas telpā, izplatoties paziņojumiem no dažādām Krievijas amatpersonām, tā trešdien LNT raidījumam “900 sekundes” atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma.


“Mūsu drošības iestādes strādā, un es esmu pilnīgi pārliecināta par viņu spēju novērst dažādus gan datoruzbrukumus, gan cita veida provokācijas, kas varētu būt sagaidāmas,” norādīja premjere, piebilstot, ka hibrīdkara elementiem tiek uzmanīgi sekots līdzi.

Ministru prezidente gan neuzskata, ka pašlaik vajadzētu palielināt karavīru skaitu armijā, bet gan atvēlēt lielāku finansējumu Iekšlietu ministrijai, jo svarīga ir drošība arī valsts iekšienē, nevis tikai ārlietās.

Jau vēstīts, ka Rasmusens uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins Baltijas valstīs izraisīs hibrīdkaru, lai pārbaudītu NATO līguma 5. pantu, kurš paredz kopīgu organizācijas dalībvalstu atbildi, ja kādai no dalībvalstīm tiek uzbrukts.

Lai gan Putins zinot, ka NATO reakcija uzbrukuma gadījumā būs tūlītēja, kā arī viņš tiks nekavējoties sakauts, Krievijas prezidents tomēr ir eksperts hibrīdkarā.

Rasmusens norādīja, ka Ukrainai ar to nebūtu nekāda sakara- Krievija vienkārši vēlas atjaunot savas PSRS laika robežas un lielvaru.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats