16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas budžetā lauvas tiesa – algu paaugstinājumam
Rīgas budžetā lauvas tiesa – algu paaugstinājumam
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 28. janvāris 2015, 11:26
Pieņemot šā gada Rīgas budžetu, ir apsolīts palielināt darba samaksu zemāk atalgotajiem pašvaldības izglītības iestāžu darbiniekiem.


Algas paaugstinājums ir saistīts gan ar minimālās algas palielināšanu līdz 360 eiro mēnesī, kas no pašvaldības budžeta prasīs

2,4 miljonus eiro, gan ar atsevišķu kategoriju darbinieku atalgojuma palielināšanu līdz 390 eiro. Savukārt sociālajai aizsardzībai, kas arī ir pašvaldības prioritāte, atvēlētā finansējuma apmērs vairs nepalielinās tik strauji kā pirms diviem gadiem.

Atalgojumu, kas pārsniegs jauno valstī noteikto minimālo algu, saņems pašvaldības dārziņu auklītes, lietvedes, pavāri, saimnieciskie darbinieki u.c., kam pašvaldība piešķirs kopumā 1,5 miljonus eiro. Zemāk atalgoto darbinieku darba samaksas palielināšana ir lielākā budžeta izdevumu pieauguma pozīcija 2015. gadā, informē Rīgas domē. Rīgas pašvaldība pēc savas iniciatīvas nodrošina, ka atalgojums no pašvaldības budžeta finansēto izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem pirmsskolas izglītības iestādēs, skolās, sporta un interešu izglītības iestādēs, bērnu mūzikas un mākslas skolās ir noteikts lielāks par normatīvajos aktos noteikto minimālo likmi. Šim mērķim tiks atvēlēti 11,5 miljoni eiro. Pedagogi saņems ikgadējo pabalstu 71,1 eiro apmērā, uzsākot mācību gadu. Šim mērķim ir atvēlēti 0,6 miljoni eiro. Arī šogad Rīgas dome maksās līdzfinansējumu par privātu bērnudārzu apmeklējumu tiem bērniem, kurus pagaidām nevar nodrošināt ar vietu pašvaldības dārziņā.

Sociālajai aizsardzībai Rīgas pašvaldības 2015. gada budžetā paredzēti izdevumi 78,9 miljoni eiro, kas ir 9,9 procenti no kopējiem pamatbudžeta izdevumiem. Sociālās aizsardzības izdevumu apjoms būtiski pieauga līdz 2013. gadam, kad sociālajai aizsardzībai tika novirzīti 12,7 procenti izdevumu. Pēdējā laikā novērojams, ka objektīvu iemeslu dēļ samazinās trūcīgo personu skaits, tāpēc izdevumi sociālajai palīdzībai vairs nepieaug. Tomēr Rīgā joprojām paredz nodrošināt ēdiena piegādi un izdalīšanu sociāli mazaizsargātām personām, un tas šogad izmaksās 1,5 miljonus eiro.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats