18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma: Lēmums par reģionālo starpsavienojumu izbeigs Latvijas enerģētisko atkarību
Straujuma: Lēmums par reģionālo starpsavienojumu izbeigs Latvijas enerģētisko atkarību
Autors: BNA.LV / 9. oktobris 2014, 17:09
“Lēmums par finansējumu reģionālajam starpsavienojumam – Polijas-Lietuvas gāzes vadam – un projekta realizāciju ir ārkārtīgi būtisks Latvijai. Šis projekts izbeigs Latvijas enerģētisko atkarību un radīs reālu alternatīvu gāzes piegādēm,” norāda Latvijas Republikas Ministru prezidente Laimdota Straujuma.


“Latvija pašlaik atrodas uz “enerģētiskās salas”, mums ir pieeja tikai vienam gāzes vadam un reģionālais starpsavienojums ir vienīgais reālais risinājums, kas sniegs enerģētisko neatkarību,” uzsver ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Kā zināms šovasar Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER)) ir pieņēmusi lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu.

Lai uzlabotu enerģijas infrastruktūru, finansēšanai Eiropas Savienojuma instrumenta ietvaros tika iesniegti vairāki Kopējas intereses projekti. AS “Augstsprieguma tīkls” iesniedza finansēšanai no Eiropas Savienojuma instrumenta divus projektus: “Latvijas–Igaunijas 3.starpsavienojums” un “Kurzemes loka 3.kārta”. AS “Latvijas Gāze” iesniedza projektu, kas paredz Inčukalna pazemes gāzes krātuves modernizāciju. Tajā skaitā Lietuvas pārvades sistēmas operators pieteica gāzes vada Klaipēda – Kimenai paplašināšanu, kas arī ļaus Latvijai nepieciešamības gadījumā saņemt vairāk gāzes no Klaipēdas sašķidrinātā dabasgāzes termināla.

Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (ACER) š.g. 11.augustā ir pieņēmusi lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats