28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Reirs: Krievijas embargo skartie uzņēmumi valsts atbalstu saņems operatīvi
Reirs: Krievijas embargo skartie uzņēmumi valsts atbalstu saņems operatīvi
Autors: BNA.LV / 25. septembris 2014, 19:36
Trešdien, 24. septembrī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvjiem, lai pārrunātu, kā maksimāli operatīvi un efektīvi nodrošināt nesen likumā noteiktos nodokļu nomaksas atvieglojumus uzņēmējiem, kuri nonākuši finansiālās grūtībās saistībā ar Krievijas noteiktajiem ierobežojumiem, informē Saeimas preses dienests.


Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Reirs uzsver: „Uzņēmējiem jābūt skaidrībai par kārtību, kā saņemt likumā noteiktos nodokļu nomaksas atvieglojumus, un tai jābūt pietiekami vienkāršai un bez papildu šķēršļiem. Tāpēc uzklausījām Valsts ieņēmumu dienestu, lai sagatavotu priekšlikumus, kā procedūru padarīt maksimāli efektīvu, mazinātu birokrātiju un izskatīšana būtu operatīva.”

„Šie nodokļu nomaksas atvieglojumi attiecas uz visa veida uzņēmējdarbību, ne tikai piena un dārzeņu eksportu, tāpēc svarīgi, lai pieteikšanās atbalstam būtu gana operatīva un veidota uzņēmēju interesēs,” akcentē J.Reirs un uzsver: „tāpat jābūt pārliecībai, ka atbalstu saņems tikai tie uzņēmēji, kuri līdz šim godprātīgi maksājuši nodokļus. Valsts nodrošināts atbalsts ir mūsu – ikviena Latvijas iedzīvotāja – nodokļos samaksātā nauda.”

18.septembrī Saeima galīgajā lasījumā apstiprināja grozījumus likumā „Par nodokļiem un nodevām” un Valsts ieņēmumu dienesta likumā, paredzot iespēju piešķirt nodokļu nomaksas atvieglojumus uzņēmējiem, kuru uzņēmējdarbība cietusi no Krievijas Federācijas noteiktajiem ierobežojumiem preču importam.

Grozījumi paredz, ka no 1.oktobra uzņēmēji var pieteikties VID, kas, izvērtējot to darbības atbilstību likumā noteiktajiem kritērijiem, piedāvās iespēju nodokļu maksājumus atlikt vai sadalīt termiņos. Nodokļu nomaksas termiņa pagarinājums paredzēts tiem uzņēmējiem, kuru sankcijām pakļauto eksporta darījumu īpatsvars uz Krieviju ir vismaz 10 procenti no kopējā realizācijas apjoma.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Reirs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats