28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » VID sāks vērienīgas autoservisu pārbaudes; sekos fizisko personu auditi
VID sāks vērienīgas autoservisu pārbaudes; sekos fizisko personu auditi
Autors: Apollo.lv / 5. septembris 2014, 12:11
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone sola, ka jau nākamnedēļ dienests uzsāks ļoti apjomīgas pārbaudes autoservisos, lai pārbaudītu, kā šajā nozarē strādājošie uzņēmumi nomaksā nodokļus.


Pētersone sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» atzina, ka autoservisu pārstāvji publiskajā vidē arvien turpina stāstīt, ka nemaksā un negrasās maksāt nodokļus. Taču, viņasprāt, tā ir bravūra, jo šie uzņēmēji nav saskārušies ar nopietnām pārbaudēm, raksta Apollo.lv.

«Esam ieplānojuši apjomīgas [autoservisu] pārbaudes. Ja tiks konstatēti pārkāpumi, tad tiks ierosinātas administratīvās lietas, sekos naudas sodi. Ja būs pārkāpumi, interesēsimies par servisu īpašnieku darbībām – kā dzīvo, kā tērē naudu. Tad veiksim fiziskās personas auditu,» sacīja Pētersone.

Kā ziņots, jūlijā un augustā bija noteikts periods, kad nodokļu maksātājiem automobiļu apkopes un remonta nozarē tika dota iespēja pašiem novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt saimnieciskās darbības ieņēmumus, kā arī darbiniekus un viņu aprēķinātās algas pilnā apmērā.

Septembrī VID uzsāks vērienīgus preventīvos un represīvos pasākumus automobiļu apkopes un remonta nozares nodokļu maksātājiem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: autoserviss, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats