28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Dombrovskis: ES valstu viedokļi jautājumā par Krievijas sankciju pastiprināšanu atšķiras
Dombrovskis: ES valstu viedokļi jautājumā par Krievijas sankciju pastiprināšanu atšķiras
Autors: BNA.LV / 1. septembris 2014, 14:48
Jaunieviestās sankcijas pret Krieviju nav guvušas vienotu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu atbalstu, Latvijas Radio norāda Latvijas eirokomisāra amata kandidāts Valdis Dombrovskis.


Dombrovskis radio intervijā norādīja, ka ņemot vērā Ukrainas krīzes saasinājumu, ES un Krievijas attiecības turpina pasliktināties. Vairākas valstis ir izdarījušas gatavību ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju, tai skaitā Lielbritānija, kas piedāvā liegt Krievijai pieeju starptautiskajiem finanšu tirgiem.

Latvijas eirokomisāra amata kandidāts atzīst, ka pašlaik ES nevar ieviest jaunas sankcijas, jo par pastiprinātām sankcijām ir jāvienojas visām ES dalībvalstīm. Patlaban pret stingrāku sankciju ieviešanu iestājusies Slovākija, norādot, ka, iespējams, izmantos veto tiesības jaunām sankcijām. Savu neapmierinātību izrāda arī citas valstis, kas īsti neredz jēgu pastiprināt sankcijas pret Vladimira Putina vadīto valsti, tai skaitā Čehija, Ungārija un Kipra.

Dombrovskis norāda, ka lēmumu pieņemšana ES notiek ļoti lēni un smagi, izsakot cerību, ka ārpolitikā varētu vienoties par daudz vienkāršāku mehānismu.

Kā ziņots, naktī no 30. uz 31. augustu notikušajā ES Padomes samitā, līderi uzdeva Eiropas Komisijai izveidot jaunas sankcijas, turklāt solīja tās realizēt, ja Krievija turpinās atbalstīt notikumus Ukrainā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats