18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjere pauž nožēlu par Krievijas rīcību; sola konkrētus lēmumus
Premjere pauž nožēlu par Krievijas rīcību; sola konkrētus lēmumus
Autors: Apollo.lv / 8. augusts 2014, 10:30
Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pauž nožēlu par Krievijas rīcību, ieviešot pārtikas produktu importa embargo no Eiropas Savienības (ES) valstīm. Vienlaikus gan premjere solīja, ka valdība pieņems attiecīgus lēmumus, lai palīdzētu tiem uzņēmējiem, kurus skars grūtības.


Straujuma sarunā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Rīta Panorāma» atzina, ka viņai šķiet nožēlojami, ka «tā vietā, lai mazinātu notikumu eskalāciju Ukrainā, Krievija ir izvēlējusies sākt ekonomisko karu».

«ES nav izdarījusi nekādus pārkāpumus [lai Krievija ieviestu sankcijas]. Runājot par sankciju ietekmi, mūsu eksports uz Krieviju sastāda 0,7%, kopumā tas nav daudz. Taču jārēķinās, ka ir nozares, uz kurām sankcijas atstās būtisku ietekmi. Tā būs piena nozare. Skatīsimies, kā rīkoties. Ir iespējamas nodokļu brīvdienas. Būs jāstrādā, jāpalīdz uzņēmējiem atrast citus tirgus. Iespējamas mārketinga atlaides,» sacīja Straujuma.

Premjere solīja, ka jau pirmdien būs pieņemti konkrēti lēmumi, lai sniegtu palīdzību uzņēmējiem, kurus varētu skart grūtības, raksta Apollo.lv.

Ministru prezidente arī pauda pārliecību, ka Eiropa šajā situācijā būs vienota, un sniegs atbalstu lauksaimniekiem. «Es uzskatu, ka Eiropa būs vienota. Galvenais, lai cilvēki nepaliek bez darba,» viņa teica.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats