28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jūrmala arī nākamajā gadā gaidīs Jauno vilni
Jūrmala arī nākamajā gadā gaidīs Jauno vilni
Autors: Apollo.lv / 1. augusts 2014, 10:51
Jūrmalas dome un «Jaunā viļņa» organizētāji ir noslēguši divu gadu sadarbības līgumu, kas paredz, ka konkursam būtu jānotiek Jūrmalā arī nākamgad, LNT raidījumam «900 sekundes» atklāja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.


Viņš uzsver, ka šāda mēroga pasākumi ir nepieciešami ne tikai Jūrmalai, bet arī Latvijai, jo tie dod lielu ekonomisko labumu. Lai arī ir grūti aprēķināt precīzus skaitļus, Truksnis stāsta, ka pirms trim gadiem konkurss «Jaunais vilnis» valsts budžetam deva 12 miljonu latu lielu peļņu. Tā kā sadarbības līgums neparedz sankciju klātesamību, Truksnis cer, ka konkurss norisināsies Jūrmalā arī nākamgad, raksta Apollo.lv.

Vēl viens nozīmīgs faktors, kādēļ Jūrmalai ir svarīgi uzņemt dažādus pasākumus no Krievijas, ir informatīvā plūsma. Tā ir sava veida reklāma, jo šo pasākumu laikā tiek slavēta Jūrmala un Latvija, tādējādi piesaistot vairāk tūristus.

Neraugoties uz Krievijai noteiktajām sankcijām, šogad Jūrmalā ir 30% tūristu pieaugums, salīdzinot ar pagājušo gadu. Tiesa, nedaudz ir samazinājies Krievijas tūristu skaits, taču ir jūtami pieaudzis tūristu skaits no Ukrainas.

Konkrētākus secinājumus par tūrisma sezonu varētu izdarīt pēc tās beigām, taču ir skaidrs, ka sankciju iespaidā tūristu pieaugums varētu būt mazāks, nekā prognozēts iepriekš.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gatis Truksnis, Jaunais vilnis, Jūrmala

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats