28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Broka izlēmusi demisionēt
Broka izlēmusi demisionēt
Autors: Apollo.lv / 28. jūlijs 2014, 14:59
Tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) izlēmusi pamest amatu, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma «Panorāma» rīcībā esošā informācija.


Politiķe savu lēmumu argumentēja ar atbildīgu pieeju ministres amatam, turklāt tuvākajos mēnešos valdībai jāpieņem vairāki svarīgi lēmumi saistībā ar «Citadeles bankas» pārdošanu, «Latvijas Gāzes» dažādiem jautājumiem, un tam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam, raksta Apollo.lv.

Broka uzsvēra, ka šādā situācijā jārīkojas atbildīgi, lai ministrs valdības sēdēs varētu piedalīties visu jautājumu apspriešanā. «Es atkāpjos no šī amata, lai būtu ministrs, kuram ir šī pielaide un kurš spēj kvalitatīvi piedalīties pilnīgi visos jautājumos, kas ietilpst tieslietu ministra kompetencē,» skaidroja politiķe.

Viņa arī nav mainījusi savu nodomu un plāno vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā saistībā ar pielaides nepiešķiršanu. Vienlaikus Broka vērsa uzmanību uz nepieciešamajām izmaiņām tiesiskajā regulējumā jeb procedūrā, kādā norit pielaides piešķiršana vai pārsūdzība, jo pašlaik tā neatbilst tiesiski demokrātiskas valsts prasībām. Broka uzskatot par savu pienākumu rīkoties, lai šī tiesiskā sistēma tiktu mainīta un sakārtota un pielaide piešķiršana nekļūtu par «politisko instrumentu».

Politiķe pagaidām neatklāja savu nākotnes plānus, jo pagaidām par to esot pāragri runāt - valdības vadītājai vispirms jāpieņem demisijas raksts.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ģenerālsekretārs Aigars Lūsis preses konferencē sacīja, ka VL-TB/LNNK lepojas ar Brokas darbu šajā amatā un vērtē viņu kā izcilu ministri. Lūsis piebilda, ka Broka «nebaidījās teikt skarbu patiesību, nebaidījās aizstāvēt tradicionālās, konservatīvās vērtības».

Partijas ģenerālsekretārs arī pauda pārliecību, ka «laiks visu saliks pa plauktiņiem» un būs skaidrs, ka Brokai bija taisnība šajā jautājums. Lūsis arī prognozēja viņai «pietiekami spožu nākotni» nacionālās apvienības rindās.

Kā preses konferencē norādīja nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks, partija rīt vai parīt varētu pārrunāt jautājumu par iespējamo tieslietu ministra amata kandidātu. Parādnieks arī norādīja, ka šī jautājuma lemšanā ir «politiska ieinteresētība un angažētība» un par to liecinot «kaut vai Ģenerālprokuratūras ierosinātas lietas pret personām», kas jau iepriekš zināja «valsts noslēpumu» - informāciju par to, vai Brokai tiks piešķirta pielaide.

Tomēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) Brokas rīcību pagaidām nekomentē un tas varētu veidoties tikai pēc šodien notikušās koalīcijas padomes sēdes, aģentūrai LETA sacīja viņas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Broka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats