29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas mēra uzruna Jaunajam vilnim atgādina par padomju laikiem
Rīgas mēra uzruna Jaunajam vilnim atgādina par padomju laikiem
Autors: BNA.LV / 23. jūlijs 2014, 17:47
Uzrunājot konkursa "Jaunais vilnis" atklāšanas pasākumā sapulcējušos un TV skatītājus, Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) savā uzrunā sacīja: "Latvijā mēs ļoti labi zinām, kas ir dziesmas spēks. Dziesma mums ir vienmēr palīdzējusi pārvarēt visas grūtības. Dziesma mūsu valstij palīdzēja atjaunot neatkarību. Mēs zinām, ka dziesma var izmainīt pasauli."


"Starptautiskie konkursi, tādi kā "Jaunais vilnis", kurā sanāk jaunie talanti no visas pasaules, var izmainīt pasauli uz labo pusi. Lai mēs dzīvotu pasaulē, kur starp valstīm netiek būvētas mākslīgas sienas, kur nekaro brāļu tautas, kur netiek notriektas pasažieru lidmašīnas! Jūsu konkurss var pasauli padarīt labāku! Tas arī ir mans galvenais vēlējums visiem!," it kā atgādinādams par brālīgo republiku saimi norādīja Ušakovs.

Jau iepriekš Ušakovs sociālajos tīklos atzina, ka šogad nebija plānojis apmeklēt konkursa "Jaunais vilnis" atklāšanu. Tomēr politizācija, kas ar trīs mākslinieku iekļaušanu "melnajā sarakstā"  tika sacelta ap šo konkursu šogad, lika mainīt mēra dienaskārtību.  

"Uz konkursu es iešu aiz cieņas pret cilvēkiem, kas to organizē Latvijā, jo tas mums pašiem ir ārkārtīgi izdevīgs pasākums. Pie reizes, kā ir pieņemts viesmīlīgam saimniekam, teikšu "Laipni lūgti"  visi viesi Latvijā, kas šajās dienās ir atbraukuši uz Jūrmalu,"  paziņoja Ušakovs. Bija sajūta, ka ļoti maz pietrūka, lai Ušakovs uzaicinātu klātesošos "Jaunā viļņa" dalībniekus un skatītājus justies Latvijā kā mājās.

Rīgas mērs vienlaikus uzsvēra, ka "Latvijai ir nepieciešamas labas savstarpēji izdevīgas ekonomiskās attiecības ar Krieviju. To labi zina un saprot mūsu partneri Eiropā – arī Vācijā, Francijā, Itālijā, Austrijā un kaimiņos Somijā."


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats