23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas AM aicina palīdzēt Ukrainas karavīru bērniem
Latvijas AM aicina palīdzēt Ukrainas karavīru bērniem
Autors: Apollo.lv / 14. jūlijs 2014, 18:06
Aizsardzības ministrija (AM) izsūtījusi aicinājumu aizsardzības nozares darbiniekiem un Nacionālo bruņoto spēku karavīriem piedalīties akcijā, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīru bērniem, uzsākot skolas gaitas jaunajā mācību gadā, portāls «Apollo» uzzināja ministrijā.


Martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas Bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiestas pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu. Šogad jaunajā mītnes vietā uz skolu dosies ap 190 šo karavīru bērnu vecumā līdz 19 gadiem.

Lai palīdzētu piespiedu pārcelšanās rezultātā cietušajām Ukrainas karavīru ģimenēm un atvieglotu viņu ikdienas rūpes, ministrija, atsaucoties uz Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba lūgumu, ir uzsākusi palīdzības akciju, kurā aicina ziedot praktiskas lietas, kas būtu noderīgas jaunā mācību gada uzsākšanai.

Līdz 15.augustam aizsardzības nozarē strādājošie ir aicināti ministrijā nogādāt skolas gaitām nepieciešamās kancelejas preces (zīmuļus, pildspalvas, papīru, penāļus, krāsas u.c.), kā arī skolas somas. Augusta vidū ar Latvijas vēstniecības Ukrainā atbalstu sūtījums tiks nogādāts Mikolajevā.

AM un Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) aicina ikvienu iedzīvotāju nepalikt vienaldzīgiem un pievienoties aizsardzības nozarē strādājošajiem šajā palīdzības akcijā. Jautājumu gadījumā par ziedojumu nodošanu lūgums sazināties ar LATO ģenerālsekretāri Katrīnu Allikas pa tālruni 22572285.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aizsardzības ministrija, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats