25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iedzīvotāju optimisms sācis noplakt
Iedzīvotāju optimisms sācis noplakt
Autors: Apollo.lv / 8. jūlijs 2014, 12:04
Pēdējos mēnešos novērotais iedzīvotāju optimisms atkal sācis noplakt, liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti.


Respondenti kritiskāk vērtējuši lielāko daļu indikatoru. Tiesa, iedzīvotāju vērtējums par kopējās situācijas attīstību valstī uzlabojies, indeksam pieaugot par trīs punktiem. Turklāt indekss šomēnes rāda atzinīgāko vērtējumu kopš 2008.gada, kad tika uzsākti «DNB Latvijas barometra» pētījumi.

Pētījuma rezultāti liecina, ka šomēnes nedaudz kritiskāk nekā iepriekš iedzīvotāji vērtējuši ģimenes materiālo stāvokli un tā attīstības prognozes, attiecīgajiem indeksiem samazinoties par trīs un diviem punktiem. Pasliktinājies arī vērtējums iespējām atrast labu darbu Latvijā – indekss pēc nelielās uzlabošanās martā pēdējo mēnešu laikā samazinājies par trīs punktiem. Tajā pašā laikā, kā liecina pētījuma rezultāti, šomēnes iedzīvotāji nedaudz biežāk nekā iepriekš uzskata, ka kopējā situācija valstī attīstās pareizā virzienā (34%), raksta Apollo.lv.

Savukārt «DNB Latvijas barometra» otrajā daļā iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt savu viedokli par ietekmi uz vidi. Tostarp iedzīvotājiem vaicāts, vai uzņēmumiem savā darbībā vairāk jāorientējas uz ekonomisko efektivitāti vai jāizvēlas videi draudzīga ražošana, kas Latvijā nodara vislielāko kaitējumu videi, kā valstī izdevies saglabāt dabas bagātības, kā arī - ko vajadzētu darīt, lai Latvija kopumā kļūtu par videi draudzīgu valsti un lai iedzīvotāji ievērotu «zaļu» dzīvesveidu. Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti ceturtdien, 10.jūlijā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: DNB Latvijas barometrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats