20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » PVD: Pieaug Āfrikas cūku mēra apstiprināto gadījumu skaits
PVD: Pieaug Āfrikas cūku mēra apstiprināto gadījumu skaits
Autors: Apollo.lv / 4. jūlijs 2014, 17:09
Ceturtdienas vēlā vakarā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saņēmis laboratorisko analīžu rezultātus, kas liecina, ka Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīruss apstiprināts vienai mājas un vienai meža cūkai.


Par mājas cūku saslimšanu Krāslavas novada Piedrujas novadā veterinārārstu informēja cūku īpašnieks. Novietnē bija divas nobarojamās cūkas, no kurām ĀCM vīruss laboratoriski apstiprināts vienai cūkai. Dzīvnieki tika turēti āra aplokos, novietne bija reģistrēta Lauksaimniecības datu centrā (LDC).

Savukārt meža cūka atrasta Krāslavas novada Indras pagasta pierobežā.

PVD apkopotā informācija liecina, ka ĀCM vīruss līdz šim apstiprināts 13 meža cūkām un četrām mājas cūkām.

Līdz 4.jūlijam PVD inspektori ĀCM aizsardzības un uzraudzības zonā ir pārbaudījuši 2168 saimniecības, no kurām cūkas tiek turētas 313 saimniecībās, kopējais mājas cūku skaits 1559.

Laboratoriskai izmeklēšanai ir noņemti 861 asins paraugi. Ir pārbaudītas visas mājas un saimniecības Ķepovas Dagdas, Robežnieku un Svariņu pagastos. Pārējā teritorijā pārbaudes turpinās.

Pārbaužu laikā inspektori konstatējuši 163 dažādus pārkāpumus, tostarp nereģistrētus dzīvniekus, pārkāpumus cūku pārvietošanā un vienā gadījumā nebija reģistrēta cūku novietne.

Par pārkāpumiem dzīvnieku turētājiem šobrīd sodi netiks piemēroti, taču ja tas tiks konstatēts atkārtotās pārbaudēs, sodi tiks piemēroti.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: cūkas, LDC, PVD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats