19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Parlamenta grupas strādās arī vasarā
Parlamenta grupas strādās arī vasarā
Autors: Ilze Veģe / NRA.lv / 25. jūnijs 2014, 16:17
Parlaments noslēdzis pavasara sesiju, un vairums deputātu – devušies atpūtā, tomēr atsevišķas darba grupas strādās arī vasarā, lai risinātu steidzamus jautājumus.


Īsi pirms Līgo svētkiem Saeimā tika aizvadīta pēdējā plenārsēde, kas politiķiem tradicionāli nozīmē aktīvās darba sezonas noslēgumu. Saskaņā ar Kārtības rulli tautas kalpiem nav vasaras brīvlaika vai atvaļinājuma un ikvienā brīdī, kad sabiedrībai tas nepieciešams, deputāts var tikt aicināts atgriezties Saeimā. Taču praksē Saeimas deputāti vasaru pavada visnotaļ mierīgi, tikai retumis ierodoties parlamenta ēkā uz komisiju sēdēm.

Aptaujājot Saeimas vadošo komisiju priekšsēdētājus, jāsecina, ka iekavēti vai steidzami darbi iekrājušies nebūt ne visām komisijām.

Sarunā ar NRA.lv Valsts pārvaldes komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs norādīja, ka visi svarīgākie likumprojekti pašlaik ir izskatīti un vienīgi uz rudens pusi komisija grasās pievērsties jautājumam par palīdzības sniegšanu dzīvojamo telpu īrniekiem sakarā ar gaidāmo elektroenerģijas sadārdzināšanos.

Tikmēr Budžeta komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs apliecina, ka plāno sasaukt komisijas sēdi jau 2. jūlijā, lai sagatavotos Saeimas ārkārtas sēdei. Kā zināms, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa laikā starp sesijām grasās sasaukt vairākas ārkārtas sēdes, un tuvākā no tām varētu notikt jau 3. jūlijā. Ārkārtas sēdes varētu sasaukt, lai pēc parakstīšanas ratificētu Eiropas Savienības asociācijas līgumu ar Gruziju un Moldovu. Tāpat laikā starp sesijām Saeimai, visticamāk, būs jāpieņem likums par ES fondu apguvi 2014.–2020. gada plānošanas periodā, kā arī Reģionālo fondu likums.

Garas brīvdienas vasarā nesanāks baudīt arī Saeimas Juridiskās komisijas locekļiem, kuru pārziņā tradicionāli atrodas liels daudzums dokumentu. Komisijas vadītāja Ilma Čepāne neslēpj, ka darba būs daudz, jo viens no degošākajiem esot bāriņtiesu pilnvaru sakārtošana, lai novērstu drastiskas metodes bērnu izšķiršanai ar ģimeni. Šim mērķim I. Čepāne plānojusi sasaukt vairākas komisijas sēdes 1. un 2. jūlijā. Tāpat vasarā ir plānots vētīt arī šķīrējtiesu un Augstākās tiesas sistēmas, kā arī pabeigt grozījumus Krimināllikumā, lai izskaustu patvaļīgu būvniecību.

Vasarā grasās strādāt arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisija. Tās vadītāja Aija Barča kā būtiskāko min jautājumu par brīvprātīgo darbu un to, vai brīvprātīgajiem būtu jāļauj aktīvi piedalīties partiju darbībā. Savu kārtu gaida arī plaši apspriestais aizliegums iegādāties tabakas izstrādājumus personām, kuras jaunākas par 21 gadu. Vasarā būtu jāpabeidz grozījumi arī Darba likumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats