18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tomēr netiks veidota komisija Streļčenoka vērtēšanai
Tomēr netiks veidota komisija Streļčenoka vērtēšanai
Autors: BNA.LV / 13. jūnijs 2014, 17:38
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbilstība amatam tomēr netiks vērtēta, žurnālistiem pavēstija ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, norādot, ka neredz pamatu izvērtēšanas komisijas izveidei.


Kalnmeiers šodien pēc tikšanās ar premjerministri Laimdotu Straujumu, skaidroja, ka neesot pamata vērtēt Streļčenoka atbilstību viņa ieņemamam amatam. Tāpat Kalnmeiers piepilda, ka ar premjerministri šodien apsprieduši iespējamos pasākumus KNAB darbības normalizēšanai.

Viņš norādīja, ka tikuši apspriesti visi iespējamie pasākumi, kādi būtu veicami, lai KNAB stāvoklis normalizētos, tai skaitā pārrunāti iespējamie darbības virzieni. Kalnmeiers piebilst, ka pagaidam šajā plānā nav paredzēta komisija, kas veiktu KNAB priekšnieka izvērtēšanu.

Gan Straujuma, gan arī Kalnmeiers neredz pamatu šādas komisijas izveidošanai, jo KNAB darbību iespējams uzlabot, izmantojot citus veidus. Tiek piebilst, ka, lai gan komisijas izveide patlaban netiek paredzēta, nav izslēgta iespēja, ka nākotnē tā varētu tikt ieviesta.

Kalmeiers arī norāda, ka pašlaik ir nepieciešams pārdomāt, vai ir nepieciešams mainīt pārraudzības institūtu kā tādu, vai rīkoties tikai attiecībā uz KNAB izraudzīties citu padotības formu.

Pārrunās esot skarts arī jautājums par biroja institucionālo modeli. Tam ir iespējami vairāki varianti, bet pats Kalnmeiers ir pārliecināts, ka KNAB jābūt vienīgajai izmeklēšanas iestādei, kura nedarbojas pēc speciālā dienesta reglamentam.

Tiekoties ar valdības vadītāju, apspriests arī jautājums par Streļčenoka atbildības izvērtēšanu, bet ne par Streļčenoka atbrīvošanas komisijas izveidošanu. Tā visticamāk, varētu būt tāda pati komisija, kuru pērn tika izveidota Satversmes aizsardzības biroja priekšnieka Jāņa Maizīša vadībā.

Ģenerālprokurors Kalmeiers norāda, ka Straujuma piekritusi viedoklim, ka jāveido jauna komsija, kura izvērtēs notikušās pārmaiņas, vai trūkumi ņemti vērā un laboti. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaroslavs Streļčenoks, KNAB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats