19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iespēju noklausīties telefonsarunas visbiežāk izmantojusi Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvalde
Iespēju noklausīties telefonsarunas visbiežāk izmantojusi Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvalde
Autors: BNA.LV / 10. jūnijs 2014, 16:29
Kā liecina Satversmes aizsardzības biroja (SAB) pagājušā gada darbības pārskats, visvairāk telefonsarunas noklausītas Valsts policijas, Drošības policijas un Finanšu policijas pārvaldes uzdevumā.


SAB uzdevumos iekļauta ir atbildība nodrošināt likumīgu telefonsarunu kontroli un aizsargāt iegūtās informācijas nesankcionētu izpaušanu. SAB pieder iekārta, ar kuru tiesībsargājošās un valsts drošības iestādes var veikt mobilo telefonu sarunu kontroli. Tālāk iegūtie dati tiek nodoti iestādei, kas ir telefonsarunu pārtveršanas iniciators un saņēmusi Augstākās tiesas tiesneša sankciju.

Kā liecina SAB pagājušā gada darbības pārskats, visvairāk iespēju noklausīties mobilo tālruņu sarunas izmantoja Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvalde, proti, 39,1% no visām noklausītajām sarunām ierosināja tieši Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvalde. Savukārt Drošības policija ierosinājusi 18%, bet FPP – 12% no visām noklausītajām sarunām.

Pārējas sarunas ierosināja SAB (10,6%), Valsts robežsardze (8,1%), Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (5%), Muitas kriminālpārvalde (4,1%), Militārās izlūkošanas un drošības dienests (3% ).

Sarunu noklausīšanās uzraudzību veic ģenerālprokurors un viņa īpaši pilnvaroti prokurori, savukārt Parlamentāro kontroli nodrošina Saeimas Nacionālās drošības komisija.

Pagājušā gadā nav pieļauti likumpārkāpumi pateicoties SAB mobilo telefonu kontrolei.  Jāatgādina, ka SAB ir tikai viena no trim Latvijas valsts drošības iestādēm, kas nodrošina drošības kontroli.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: SAB, Valsts policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats