25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijā ieradīsies desanta vienība no Kanādas
Latvijā ieradīsies desanta vienība no Kanādas
Autors: Apollo.lv / 5. jūnijs 2014, 16:55
Kanāda nosūtīs uz starptautiskajām mācībām «Saber Strike» Latvijā desanta vienību, informē Aizsardzības ministrijā.


To paredz Kanādas bruņoto spēku Apvienoto operāciju pavēlniecības komandiera ģenerālleitnanta Stjuarta Biera un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba komandiera brigādes ģenerāļa Jura Zeibārta parakstītā vienošanos par kopīgām mācībām un uzņemošās valsts atbalstu, raksta Apollo.lv.

Kanādas karavīri ieradīsies Latvijā, lai stiprinātu NATO klātbūtni reģionā un apliecinātu sabiedroto solidaritāti, kā arī uzlabotu savietojamību ar Baltijas reģiona karavīriem.

«Esmu gandarīts, ka Kanāda ir pieņēmusi lēmumu regulāri iesaistīties mācībās Latvijā, un pirmās no šīm mācībām būs jau jūnijā notiekošās «Saber Strike»,» uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

«Šis lēmums apliecina Kanādas kā mūsu sabiedrotā solidaritāti, gan paaugstina mūsu bruņoto spēku savietojamību, kas ir būtiski, iesaistoties starptautiskajās operācijās,» norāda ministrs.

No 9.jūnija līdz 19.jūnijam Baltijas valstīs norisināsies starptautiskās militārās mācības «Saber Strike 2014», kurās piedalīsies vairāk nekā 4700 karavīru no ASV, Igaunijas, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Somijas, Norvēģijas.

Mācību mērķi ir uzlabot sadarbību starp sabiedrotajiem, sagatavot vienības dalībai dažādās starptautiskajās operācijās gan štābu, gan taktiskajā līmenī.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aizsardzības ministrija, Kanāda, Saber Strike

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats