28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » ZZS satrauc Zīles izteikumi
ZZS satrauc Zīles izteikumi
Autors: Apollo.lv / 30. maijs 2014, 15:06
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nākamajā sadarbības padomes sēdē aicinās Nacionālo apvienību ««Visu Latvijai» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK»» skaidrot Eiropas Parlamenta deputāta Roberta Zīles izteikumus par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) nespēju aizsargāt tās dalībvalstis, portālam «Apollo» pavēstīja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.


Pirms EP vēlēšanām Zīle Latvijas Radio reklāmā apgalvoja: «Ir jāapzinās, ka nekādi NATO piektie panti mūs nepasargās, ja paši kritīsim Krievijas skavās, kā tas diemžēl noticis līdz šim», atgādina ZZS. Jau iepriekš sadarbības padome pauda neizpratni par šādu deputāta publiski pausto viedokli.

5.pants izsaka Ziemeļatlantijas līguma galveno jēgu. Tas paredz, ka bruņotu uzbrukumu vienai vai vairākām dalībvalstīm uzskatīs par uzbrukumu visām dalībvalstīm, tādēļ tās ir apņēmušās, ka šāda uzbrukuma gadījumā katra no tām, izmantojot individuālas un kopējas pašaizsardzības tiesības, sniegs palīdzību uzbrukumam pakļautajai valstij, ieskaitot bruņota spēka pielietošanu, ar mērķi atjaunot un saglabāt Ziemeļatlantijas reģiona drošību.

«Situācijā, kad notikumu Ukrainā iespaidā drošības jautājumi sabiedrībā ir ieguvuši īpašu nozīmi, ZZS uzskata par nepieņemamu apšaubīt Latvijas dalības NATO svarīgo lomu aizsardzības spēju nodrošināšanā,» norāda partijā.

ZZS aicina sadarbības padomes sēdē izskatīt Zīles izteikumus un Nacionālo apvienību paust tās viedokli par Latvijas drošības jautājumiem un NATO nozīmi iespējamo valsts apdraudējumu gadījumā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Roberts Zīle, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats