20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Siguldas otrās Zolitūdes projektētājs spiests atzīties
Siguldas otrās Zolitūdes projektētājs spiests atzīties
Autors: Apollo.lv / 30. maijs 2014, 11:02
Neveiksmīgi uzbūvētās Siguldas autoostas projektētāji un būvnieki noslēguši savas pirmās ekspertīzes. Abas puses galveno uzmanību pievērsušas nojumes betona pamatiem, taču pušu secinājumi ievērojami atšķiras. Tāpat nojumes projektētājam nācies atzīties, ka objektu projektējis tieši viņš, nevis būvnieks.


Pirms divām nedēļām «Apollo» saņēma informāciju, ka pirms pusotra gada pabeigtā un ar vērienu atklātā Siguldas autoostas nojume ir apjozta ar žogu. Nojume bija manāmi sašķiebusies uz blakus esošā dzelzceļa pusi, tās betona pamati sasprēgājuši. Mēģinot noskaidrot notikušā apstākļus, «Apollo» sazinājās ar iesaistītajām pusēm un drīz vien parādījās pirmās pretrunas.

«Apollo» ne bez grūtībām noskaidroja iesaistītās puses, taču visi bija vienisprātis - lai atrastu vainīgo, jāveic ekspertīze.

Pirmie par savas ekspertīzes rezultātiem ziņoja SIA «YIT Celtniecība». Viņu veiktajās pārbaudēs novirzes izmantotajā betonā netika atklātas, tomēr uzņēmuma pārstāvji atzīst, ka būs jāveic vēl viena - padziļināta ekspertīze.

Objekta projektētāja - SIA «AB Architekti» piesaistītie eksperti pēc nojumes pamatu atrakšanas, apskates, empīriskas mehāniskās pārbaudes, savukārt, konstatējuši betona atslāņošanos. «AB Architekti» galvenais arhitekts Armands Bisenieks telefonintervijā «Apollo» jau iepriekš norādīja, ka pēc pirmās apskates autoostas nojumes pamatu betons bijis «rokams ar lāpstu».

Bisenieks arī skaidroja, ka nojumi nav projektējis viņa arhitektu birojs, bet tas nezināmu iemeslu dēļ uzticēts būvniekam. Sazinoties ar «YIT Celtniecība» un Siguldas novada domes pārstāvjiem, noskaidrojās, ka nojumes projektējis tieši šis arhitektu birojs.

Tagad Siguldas dome saņēmusi arī arhitekta apstiprinājumu, ka viņš «Apollo» sniedzis nepatiesas ziņas un ka SIA «AB Architekti» izstrādātais projekts attiecas uz Siguldas autoostas nojumēm visā to garumā.

Līdzīgi kā būvnieks, arī arhitektu birojs uzsver, ka tagad jāgaida padziļinātās ekspertīzes rezultāti, kuras veikšana uzticēta neatkarīgam Rīgas Tehniskās universitātes būvekspertam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: autoosta, Sigulda

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats