28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Būtu nauda, būtu koncertzāle
Būtu nauda, būtu koncertzāle
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 20. maijs 2014, 11:20
Rīgas dome nav atteikusies no ieceres rekonstruēt Kongresu namu, lielās zāles vietā izbūvējot koncertzāli ar 1500 skatītāju vietām. Pašvaldībā uzskata, ka nacionāla mēroga koncertzāles, par kuras vajadzību tiek spriests vairākus gadus, projektu iespējams īstenot līdz 2018. gadam, jo jau ir izstrādāts un apstiprināts Kongresu nama pārbūves tehniskais projekts. To vairs nevajadzētu gatavot no jauna.


Tehniskais projekts paredz veikt pilnu skatuves aprīkojuma, apskaņošanas sistēmas, lielās un mazās zāles apgaismojuma sistēmas, mēbeļu un interjera nomaiņu, kā arī visu ārējo un iekšējo inženiertīklu izbūvi. Rīgas pašvaldība vēlas sadarboties ar valsti, nevis koncertzāles projektu īstenot par galvaspilsētas budžeta līdzekļiem, jo mūsdienīgas koncertzāles aprīkojums izmaksā ļoti dārgi. Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzskata, ka šo projektu ir iespējams īstenot līdz Latvijas simtgadei, bet rezultāts būs atkarīgs no Rīgas domes, valdības un Kultūras ministrijas konstruktīvas sadarbības. Tālab sarunas uzsāktas ar kultūras ministri Daci Melbārdi, vien jāatceras, ka Saeimas vēlēšanas nav aiz kalniem. Kultūras ministre atzinīgi novērtējusi izstrādāto projektu, uzsverot, ka Latvijā ir jaudīga un daudzveidīga muzikālā dzīve un šāda koncertzāle kā aktīvs kultūras un pasākumu centrs galvaspilsētā noteikti būtu nepieciešama, informē SIA Rīgas nami. Ministre ierosināja diskusiju turpināt, lai noskaidrotu, kā zāles tehnoloģijas un projekts pielāgojams akustiskās mūzikas vajadzībām, raksta NRA.lv.

Kongresu nama pārbūvi iespējams paveikt trīs gadu laikā. Kopējās tā izmaksas (tajā skaitā būvdarbi, tehnoloģiskais aprīkojums, autoruzraudzība, projektu vadība utt.) – 39 680 520 eiro.

Koncertzāles projektu pēc SIA Rīgas nami pasūtījuma izstrādā arhitekti Sergejs Ņikiforovs un Juris Gertmanis, kā arī SIA Arhitekta Jura Pogas arhitekta birojs.

Jāatgādina, ka Rīgas dome pirms gandrīz diviem gadiem pieļāva, ka Kongresu nama rekonstrukcija varētu sākties šā gada rudenī.

Saskaņā ar izstrādāto biznesa plānu tiek prognozēts, ka Kongresu namā pēc rekonstrukcijas varētu notikt līdz 300 pasākumu gadā – dažāda žanra un formāta koncerti, teātra izrādes, konferences, semināri u.c. pasākumi. Par Kongresu nama jaunajām iespējām tika informēta arī kultūras ministre Dace Melbārde.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dace Melbārde, Kongresu nams, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats