28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Augsta ranga Vienotības politiķi esot brīdinājuši Broku
Augsta ranga Vienotības politiķi esot brīdinājuši Broku
Autors: Apollo.lv / 19. maijs 2014, 14:49
Tieslietu ministre Baiba Broka (NA) joprojām nav saņēmusi pielaidi valsts noslēpumam. Ministre gan domā, ka ir politiķi, kas varētu ietekmēt šo procesu Satversmes aizsardzības birojā (SAB).  


Intervijā laikrakstam «Diena» Broka sacījusi, ka paļaujas uz SAB, kam jāvērtē pielaides piešķiršana. Viņa nedomā, ka patlaban būtu kāds objektīvs iemesls, kāpēc viņa nevarētu saņemt vajadzīgo atļauju strādāt ar valsts noslēpumu, raksta Apollo.lv.

«Astoņus gadus man ir bijusi otrās kategorijas pielaide. Un atšķirība starp otro un pirmo ir minimāla. Drošības policija visus šos gadus manu darbu ir uzraudzījusi, jo strādāju ārkārtīgi sensitīvā jomā – aviācijā, kur mana atbildība bija pārstāvēt Latvijas valsts intereses ne tikai Eiropā, bet pasaulē kopumā. Man nav bijis neviena aizrādījuma vai norādes, ka es jebkādā veidā šo īpašo režīmu būtu jebkad pārkāpusi,» teic ministre.

Broka intervijā laikrakstam atklājusi, ka «no dažām augstām partijas «Vienotība» amatpersonām jau sākotnēji saņēmusi ziņas, ka pielaides varētu nebūt».

Ministre gan vienlaikus nedomā, ka ilgstoša pielaides nepiešķiršana varētu būt traips viņas biogrāfijā.

«Es gribētu sagaidīt SAB gala atzinumus. Taču skaidrs, ka šo situāciju var izmantot arī kā vienu no priekšvēlēšanu instrumentiem. Ar savu ienākšanu politikā pirms gada, kad kandidēju uz Rīgas domi, ļoti konkrēti parādīju visiem politiskajiem spēkiem, ka Nacionālā apvienība ir reāli konkurētspējīga – atgriezāmies Rīgas domē ar labāku rezultātu nekā «Vienotībai». Esam konkurenti, tagad ir divu vēlēšanu gads. Tikai no katra paša ētikas atkarīgs, kādus instrumentus izmantojam politiskajā cīņā,» teic ministre.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Broka, SAB, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats