28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tiesa ierosina lietu pret Ušakovu un Re&Re Pauniņu Zolitūdes traģēdijas lietā
Tiesa ierosina lietu pret Ušakovu un Re&Re Pauniņu Zolitūdes traģēdijas lietā
Autors: IR.lv / 16. maijs 2014, 17:23
Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā 10.maijā ierosināta trīs Zolitūdes traģēdijā cietušo prasība pret Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un SIA "Re&Re" valdes priekšsēdētāju Aināru Pauniņu, aģentūra LETA uzzināja tiesā.


Prasība pret Ušakovu vērsta par viņa nepietiekamajām darbībām pēc Zolitūdes traģēdijas, lai noskaidrotu vainīgos un sauktu atbildīgās personas pie atbildības. Prasība pret Pauniņu iesniegta par to, ka viņš ar savu faktisko rīcību kā "Re&Re" valdes priekšsēdētājs turpina nodarīt papildu morālo kaitējumu cietušajiem, piemēram, atrodoties Maldīvu salās, nevis piemiņas pasākumā, raksta IR.lv.

Kā norādīts prasības pieteikumā, tas ir iesniegts par atvainošanos saistībā ar nodarīto morālo kaitējumu. Tāpat no prasības izriet, ka Pauniņš un Ušakovs nav darījuši visu iespējamo, lai Zolitūdes traģēdijas rezultātā radušās sekas, prasītāju pārdzīvojumus maksimāli samazinātu, bet gan, gluži pretēji, viņu rīcība bijusi tāda, kas vēl vairāk pastiprina prasītāju ciešanas, tādējādi pēc traģēdijas radīto morālo kaitējumu vēl palielinot.

Tiek minēts, ka Pauniņš nav atvainojies prasītājiem par to, ka nedarīja visu iespējamo, lai novērstu notikumu un tā seku iestāšanos, kā arī "Re&Re" priekšsēdētājs nav vērsies pie prasītājiem, lai vienotos par to, kā varētu mazināt viņu morālās ciešanas, tāpat viņš nevis atvēl laiku, lai risinātu ar "Maxima" jumta nogruvumu saistītos sāpīgos jautājumus, bet gan atvēl savu laiku, lai apmeklētu dažādus izklaides pasākumus, tostarp modes skati, kā arī nav saucis pie atbildības tos sev pakļautos darbiniekus "Re&Re", kuri varēja rīkoties tā, lai traģēdija nenotiktu.

Savukārt Ušakovs neuzņēmās atbildību par savā pakļautībā esošās būvvaldes darbību, kā arī nav saucis pie atbildības tās būvvaldes amatpersonas, kas nenodrošināja pilnīgu cilvēku drošību nogruvuma vietā visā būvniecības procesā. Tāpat Rīgas mērs nav ierosinājis izmaiņas normatīvajos aktos vai izdevis attiecīgus rīkojumus, lai šāda situācija pašvaldībā neatkārtotos arī turpmāk.

Kā ziņots, Talsu rajona tiesa uz 30.oktobri izskatīšanai ir nozīmējusi vēl vienu Zolitūdes traģēdijā cietušo civilprasību. Šī prasība tiesā ir vērsta pret SIA "Maxima Latvija", "Re&Re", SIA "Homburg Zolitude", SIA "Tineo", Rīgas domi, arhitektu firmu "Kubs" un SIA "HND Grupa". Lietu vērtēs tiesnese Vineta Pavlovska.

25.aprīlī tiesa noraidīja lūgumu par prasības nodrošinājumu. Tajā tika lūgts apķīlāt kustamo un nekustamo atbildētāju mantu.

Šādas prasības pret šiem pašiem atbildētājiem tika iesniegtas un ierosinātas arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā un Rīgas rajona tiesā. Katra no prasībām bija iesniegta par 70 miljonu eiro kompensācijas piedziņu.

Jau ziņots, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainārs Pauniņš, Nils Usakovs, Re&Re, tiesa, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats