25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs: Un es vēl esmu vainīgs, ka karavīri neprot uzvesties?
Lembergs: Un es vēl esmu vainīgs, ka karavīri neprot uzvesties?
Autors: NRA.lv / 16. maijs 2014, 16:14
Šodien Ventspils mērs Aivars Lembergs sasauktajā preses konferencē atspēkoja viņam veltītos pārmetumus par situācijas eskalēšanu saistībā ar NATO karavīru nepiedienīgo uzvedību Ventspilī.


Preses konferencē piedalījās arī Ventspils pašvaldības policijas vadītājs Jānis Arājs, kurš uzsvēra, ka NATO karatīvu uzvedība tik tiešām esot bijusi sabiedriski bīstama un nepiedienīga. Laikā, kad Ventspilī atradušies NATO karakuģi, pārkāpumu skaits pilsētā esot dubultojies. 13 reizes militāristi esot sodīti par atrašanos sabiedriskās vietās ar atvērtiem alkoholiskajiem dzērieniem, 10 reizes - par urinēšanu publiskās vietās. Savukārt vissmagāk cietušais karavīrs no Nīderlandes pat esot publiskā vietā atkilinājis ģenitālijas.

Policijas vadītājs arī apliecināja, ka karavīri pilsētā esot devušies civilajā apģērbā, tādēļ pašvaldības policija sākotnēji pat neesot zinājusi, ka vēršas pret militārpersonām. "Pārkāpums ir pārkāpums un mums jādara tas, kas mums jādara. Redzējām pārkāpumu un vērsāmies pret to" atzina J. Arājs. Tāpat gan policijas vadība, gan A. Lembergs atgādināja, ka, pat būdamas brīvsolī, militārpersonas tomēr turpina pildīt dienesta pienākumus un neviens nevarot būt pārliecināts vai smagā alkohola reibumā esošajiem karavīriem neesot bijis ieroču. Policija ari atzina, ka daži no aizturētajiem karavīriem esot bijuši tik ļoti piedzērušies, ka, nogādājot viņus uz militārajiem kuģiem, kolēģi neesot zinājuši, ko ar šiem cilvēkiem iesākt. "Tie nav vienkārši cilvēki, kuri atpūšas Ventspilī kopā ar ģimenēm. Kā var uz kara kuģa atgriezties iereibis cilvēks? Kur ir garantija, ka, būdams skurbumā, viņš nesāks pielietot ieročus?," sašutumu neslēpa A. Lembergs.

Ventspils mērs arī atzina, ka šobrīd ap incidentu ar NATO karavīriem "veļas vilnis", kurā tiek iesaistīta arī politika. "Un es vēl esmu vainīgs, ka viņi neprot uzvesties? Kā var gribēt noslēpt tādu nesmukumu interneta laikmetā?," norādīja A. Lembergs uzsverot, ka pirmie, kuri sākusī celt trauksmi par armijnieku izdarībām pilsētā, esot bijuši paši ventspilnieki, kuru sašutuma pilnie komentāri bija lasāmi Ventspils mediju interneta lapās. "Kā man vajadzēja uz to reaģēt? Vai tad tā uzvedas sabiedrotie? Tas nekas, ka Latvija ir maza valsts. Kādēļ mums būtu jānolaiž sava pašcieņa zemķ par zemu?"


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, NATO

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats