19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA pieprasa skaidras atbildes par pirmā mājokļa programmas ieviešanu
NA pieprasa skaidras atbildes par pirmā mājokļa programmas ieviešanu
Autors: Apollo.lv / 28. aprīlis 2014, 17:01
Pirmdien koalīcijas sadarbības padomes sēdē Nacionālā apvienība (NA) aktualizēs jautājumu par atvieglotiem noteikumiem ģimenēm pirmā mājokļa iegādei.


Kā norāda apvienībā, pēc NA iniciatīvas Ekonomikas ministrija strādā pie valsts atbalsta programmas izstrādes, taču konkrētas aprises tā diemžēl vēl nav ieguvusi, lai gan pagājis jau krietns laiks kopš konceptuāla atbalsta koalīcijā, raksta Apollo.lv.

«Lai mēs pilnvērtīgi rūpētos par saviem bērniem, mums ir jānodrošina vide, kur viņiem augt. Bet pirms tam jāpadomā par jauniešiem, kuri vēlas dibināt ģimeni,» aicinot atbalstīt NA priekšlikumus, uzsver NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. «Ceru uz koalīcijas partneru vienprātību un atbalstu, lai atvieglotu dzīvi mūsu jaunajām ģimenēm un noturētu jauniešus Latvijā. Tas parādītu patiesas rūpes par tautas nākotni.»

NA vienmēr ir iestājusies par atbalsta mehānisma radīšanu pirmā mājokļa iegādei jaunajām ģimenēm.

«Latvija noveco, un iedzīvotāju skaits katastrofāli sarūk gan zemās dzimstības, gan emigrācijas dēļ. Pagājušajā gadā desmitā daļa no Latvijas pilsoņiem piedzima Lielbritānijā vien. NA piedāvā reālus risinājumus, lai no deklaratīvām frāzēm un faktu konstatēšanas pievērstos konkrētas valdības programmas izveidei», aicinot koalīcijas partnerus uz vienprātību, akcentē Gaidis Bērziņš.

«Turklāt tas neliegtu šīm ģimenēm mājoklī dzīvot kopā ar saviem vecākiem vai vecvecākiem, tādējādi tiktu atbalstīti arī pensionāri. Ja NA iniciatīva tiks atbalstīta, tad valsts atbalsta programma varētu stāties spēkā jau tuvākajā laikā.»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gaidis Bērziņš, Nacionālā apvienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats