28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Miljonārs Krastiņš pamatīgi uzmetis darījumu partnerus
Miljonārs Krastiņš pamatīgi uzmetis darījumu partnerus
Autors: Ritums Rozenbergs / NRA.lv / 14. aprīlis 2014, 12:22
Bijušais Ventspils mēra Aivara Lemberga draugs miljonārs Vladimirs Krastiņš mantkārīgos nolūkos lauzis uzņemtās saistības pret darījuma partneriem, neatdod viņiem īpašumus un apjomīgas naudas summas –– Rīgas apgabaltiesā liecināja Līga Lemberga.


V. Krastiņš tā dēvētajā Lemberga prāvā figurē cietušā statusā, jo ir liecinājis pret savu draugu A. Lembergu, ka tas no viņa izspiedis SIA Lattransnafta kapitāla daļas. Pierādījumu pārbaudes gaitā vairākkārt izskanējušas frāzes, kuras vedina domāt, ka V. Krastiņa apsūdzošas liecības režisējuši prokurori, izmantojot V. Krastiņa rakstura vājumu un mantkārību.

Mantkārības skurbulis

L. Lemberga savās liecībās ļoti detalizēti izklāstīja bēdīgo pieredzi darījumos ar Ventspils miljonāru V. Krastiņu: «Līdz pat 2007. gada nogalei minēto personu (V. Krastiņu) es uzskatīju par uzticamu darījuma partneri. Tieši šī uzticēšanās bija pamats vairākiem naudas pārskaitījumiem uz Vladimira Krastiņa bankas kontu, kā arī man piederošā nekustamā īpašuma nodošanai Vladimiram Krastiņam. Esmu spiesta secināt, ka Vladimirs Krastiņš ir rīkojies negodprātīgi – mantkārīgos nolūkos ir lauzis savus solījumus un nav pildījis uzņemtās saistības. Kopš 2005. gada 31. oktobra Vladimirs Krastiņš man un manam brālim ir parādā 750 000 ASV dolārus, kurus viņš saņēmis bez nodrošinājuma un uz godavārda. Vladimirs Krastiņš, pretēji norunai, nav atdevis nekustamo īpašumu. Vladimirs Krastiņš man ir parādā arī citas naudas summas, kuru atprasījuma tiesības esmu saņēmusi cesijas kārtībā no sava tēva,» tiesā liecināja L. Lemberga.

Spiedīgi apstākļi

Pirmais signāls par V. Krastiņa negodprātību pienācis jau 2007. gada vasarā saistībā ar 2006. gada nogalē V. Krastiņam pārdoto L. Lembergai un viņas brālim Anrijam Lembergam piederošo nekustamo īpašumu Jūrmalā, Lielupē. Vienlaikus ar pirkuma līgumu puses noslēgušas arī vienošanos par īpašuma atpakaļpirkumu. Vienošanās paredzējusi V. Krastiņam pienākumu nodot īpašumu atpakaļ pārdevējam pēc pirmā uzaicinājuma. Pēkšņi 2007. gada vasarā V. Krastiņa pārstāvis ziņojis L. Lembergai, ka V. Krastiņam uzradies pircējs, kurš šo īpašumu gatavs pirkt par 4 miljoniem eiro. L. Lemberga šādam piedāvājumam nav piekritusi un lūgusi pārstāvi par to informēt V. Krastiņu. Pēc neilga laika L. Lemberga saņēmusi uzaicinājumu ierasties pie zvērināta notāra saņemt pirkuma maksu par nekustamo īpašumu. Izbrīnīta par tādu nekaunību, L. Lemberga nodevusi V. Krastiņa pārstāvim ziņu par īpašuma atpakaļpirkuma tiesību izmantošanu. Norunātajā laikā uz dokumentu noformēšanu par atpakaļpirkumu nedz V. Krastiņš, nedz viņa pārstāvis nav ieradušies. 2008. gada februārī V. Krastiņš SIA LatRosTrans ofisā Rīgā, Vaļņu ielā, L. Lembergai paziņojis, ka viņam esot «ļoti, ļoti lielas problēmas un šīs problēmas varot atrisināt 4 miljoni eiro». V. Krastiņš apgalvojis, ka viņa pašam šādas naudas neesot, bet uz viņa vārda esot reģistrēts L. Lembergas īpašums Jūrmalā, Lielupē, kurš, kā teicis V. Krastiņš, «viņam it kā pieder, bet tajā pašā laikā nepieder». V. Krastiņš dievojies, ka nonācis reti spiedīgos apstākļos un viņam nekas cits neatliekot kā pārdot nekustamo īpašumu. Kāds visu laiku draudot viņu ielikt cietumā, bet cietumu viņš nekādi nespēšot izturēt, jo esot pārcietis divus infarktus. «Vladimiram Krastiņam atgādināju, ka viņš gan man, gan manam brālim ir parādā lielas naudas summas. Man radās iespaids, ka Vladimirs Krastiņš to pavisam ir aizmirsis,» tiesai liecināja L. Lemberga. V. Krastiņš apņēmies savos dokumentos pārbaudīt, vai tiešām viņš ir parādā 750 000 ASV dolāru. Beigu beigās strīda risināšanā iesaistījušies juristi. Šobrīd L. Lembergai ar V. Krastiņu esot trīs tiesvedības dažādās civillietās.

Apmelo draugu

2011. gada martā intervijā NRA.lv A. Lembergs, vaicāts, kas tā par dīvainu draudzību, kur draugs draugu krimināli apsūdz, skaidroja, ka pirmajās pratināšanas reizēs prokuratūrā V. Krastiņš prokuroram Andim Mežsargam esot atzinis, ka ir draudzīgās attiecībās ar A. Lembergu. 2007. gadā, uzsākoties A. Lemberga kriminālvajāšanai, prokurori uz V. Krastiņu izdarījuši spiedienu, «lai viņš liecinātu tā, kā tas būtu nepieciešams apsūdzībai,» skaidroja A. Lembergs. V. Krastiņš pat nosūtījis A. Lembergam «atvainošanās ziņu, ka viņam nav cita varianta kā padoties, jo viņam esot bijuši divi infarkti un viņš cietumā nomirs, ja viņu tur ieliks. Katram cilvēkam ir savs iekšējā spēka līmenis. Viņu piespieda izvēlēties starp nāvi un manis apmelošanu. Tāpēc es viņu neapsūdzu un viņam to piedodu,» teica A. Lembergs.

Viņš atklāja, ka V. Krastiņš no prokuroru puses «apstrādāts» bijušās prokurores, zvērinātas advokātes Ligitas Pētersones birojā Krišjāņa Barona ielā. Pēc A. Lemberga domām, V. Krastiņš pratināts advokātes birojā, lai izvairītos no pratināšanas darbību operatīvajiem video un audio ierakstiem, kas vēlāk varētu kalpot kā nevēlams pierādījums pret prokuroriem par to, cik nelikumīgi iegūtas liecinieka liecības. Zīmīgi, ka L. Pētersone V. Krastiņa pratināšanas laikā bijusi arī juridiskās palīdzības sniedzēja A. Lembergam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Vladimirs Krastiņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats