25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Aizsardzības ministrs kritizē Lembergu
Aizsardzības ministrs kritizē Lembergu
Autors: Apollo.lv / 4. aprīlis 2014, 14:02
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) kategoriski nepiekrīt Ventspils mēra Aivara Lemberga izteikumiem par sekām, kādas būtu, ja Latvijā tiktu ievests NATO karaspēks.


Vējonis, kurš ir Lembergam pietuvinātā politiskā spēka Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis, ceturtdienas vakarā sociālās saziņas vietnē «Twitter» atzīmējis, ka nevar piekrist Lemberga izteikumiem, turklāt, viņaprāt, šādi izteikumi met ēnu uz Latviju.

«Es pilnībā norobežojos no Lemberga teiktā. Pievienošanās NATO ir svarīgākais lēmums Latvijas ārpolitikā un valsts drošībā,» tviterī raksta Vējonis. «Pilnībā piekrītu, ka šādi nepārdomāti izteikumi met ēnu uz valsts tēlu,» turpina ministrs.

Jāatgādina, ka Lembergs ceturtdien aģentūrai LETA izteicās, ka iespējamā NATO militārās klātbūtnes palielināšana Latvijā, ievedot NATO spēkus, būtu uztverama kā svešas valsts okupācija un pielīdzināma 1940.gadā notikušajai padomju karaspēka ievešanai Latvijā ar toreizējā valsts vadītāja Kārļa Ulmaņa piekrišanu, raksta Apollo.lv.

«Ja ieved NATO karaspēku, tā pēc būtības ir svešas valsts okupācija - tas pats, kas 1940.gadā, kad Latvijā ar Kārļa Ulmaņa piekrišanu ieveda padomju karaspēku,» savu viedokli pauda Lembergs.

Ventspils mērs uzskata, ka Ventspils osta NATO kuģiem nebūtu piemērota.

«Ja notiks NATO karaspēka ievešana Latvijā, tas nozīmē, ka Latvija kļūs par potenciālu kaujas lauku starp ASV un Krieviju. Tas ilgtermiņā apdraudēs Latvijas ekonomiskās, sociālās un drošības intereses,» savu viedokli pauda Lembergs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, NATO, Raimonds Vējonis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats