25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Piedāvā indeksēt pensijas pilnā apmērā arī pirmās grupas invalīdiem
Piedāvā indeksēt pensijas pilnā apmērā arī pirmās grupas invalīdiem
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 1. aprīlis 2014, 13:35
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, izskatot priekšlikumus pensiju likuma grozījumiem, atbalstīja Saeimas deputāta Andreja Klementjeva (SC) priekšlikumu pilnā apmērā indeksēt pensijas arī černobiliešiem un 1. grupas invaldīdiem.


Deputāts norādīja, ka ir sociālās grupas, kuras pelnījušas lielāku uzmanību, tāpēc viņš rosina pensijas pilnā apmērā indeksēt ne tikai politiski represētajiem, bet arī Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un 1. grupas invalīdiem, raksta NRA.lv.

Labklājības ministrijas eksperti gan norādīja, ka tad Saeimai būtu jāpaskaidro, kāpēc tieši šīm iedzīvotāju grupām būtu labvēlīgāki nosacījumi. Kāpēc, piemēram, ne 2. grupas invalīdiem? Šim gadam papildus tas prasītu vēl 34,4 tūkstošus eiro.

Pašlaik likumprojekta variants paredz pensijas pilnu apmēru indeksēt tikai politiski represētām personām. Plānots, ka pensijām tiks indeksēta konkrēta summa - 285 eiro; pensijām, kuras ir mazākas, indeksēs visu pensiju. Par indeksējamās pensijas apmēru priekšlikumi Saeimā nav iesniegti.

Izņēmums ir Latvijas Pensionāru federācijas ierosme, kur pensionāri atkārtoti aicina pensijas palielināt par konstantu summu, proti, pielikumu, kas veidotos, indeksējot 285 eiro pensiju, pielikt klāt visām pensijām. Tad mazo pensiju saņēmēji netiktu diskriminēti, uzskata Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš. Taču šo priekšlikumu Saeima neskatīja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andrejs Klementjevs, indeksācija, invalīdi, pensijas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats