28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Reformisti nelikvidējas – vēlēšanās startēs kopā ar Vienotību
Reformisti nelikvidējas – vēlēšanās startēs kopā ar Vienotību
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 31. marts 2014, 14:00
Pretēji dažu politisko oponentu prognozei, ka Reformu partija (RP) aizvadītās sestdienas kongresā izšķirsies par pašlikvidāciju, Saeimas deputātiem solot atbalstu Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdībai, tas nenotika.


Partija turpina darboties, un, par spīti dažiem klusiem iebildumiem, nākamajās vēlēšanās sadarbība ar Vienotību turpināsies. Savukārt partijai sarežģītajā laikā to vadīs Vjačeslavs Dombrovskis.

Iepriekš partijas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis bija izteicies, ka partijai pienācis laiks pašlikvidēties, taču kongresā atklājās, ka viņš ir pārprasts. Arī līdzšinējais partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters, pirms noskaidrojās pārpratums, pauda neapmierinātību ar šādu ideju, raksta NRA.lv.

Partijā arī nav zudusi nepatika pret pašreizējo politikas smagsvaru – Vienotību. Nemīlētākie tās personāži ir Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un partijas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Saskaņā ar kāda reformista teikto, šie abi Vienotības biedri cilvēkos izraisot nepatiku. Tomēr koalīcijas sadarbības partnerus aizstāvēt metās Sandra SondoreKukule, kas kā labākos Vienotības kadrus minēja Sandru Kalnieti, Andri Vilku un Ilmu Čepāni. Pēc viņas domām, šie ir Vienotības biedri, kuru dēļ ir vērts sadarboties ar visu partiju.

Ne tikai S. SondoreKukule, bet arī citi reformisti norādīja, ka Vienotībā ir cilvēki, ar kuriem ir iespējams sastrādāties. Saeimas deputāts Juris Viļums atzina, ka viņam labi izdodas sastrādāties ar deputāti Līviju Plavinsku, kura nāk no Latgales.

Diskusijām beidzoties, Reformu partijas kongress tomēr nolēma, ka sarunas par vienotas vēlēšanu apvienības veidošanu ar Vienotību turpinās un šo sarunu vadītājs būs E. Demiters.

Kongress atbalstīja 2013. gada 27. decembrī starp reformistiem un Vienotību noslēgto vienošanos par labēji centrisko spēku sadarbību un apvienošanos. Turklāt abas partijas 12. Saeimas vēlēšanās piedalīsies ar vienu vēlēšanu sarakstu – Vienotība.

Netika ignorēts arī Reformu partijas biedru atšķirīgais viedoklis, tas pieņemts zināšanai. Viena daļa kongresa delegātu atbalsta organizētu un partijas vadības turpmākajiem lēmumiem atbilstošu Reformu partijas biedru iekļaušanos 12. Saeimas deputātu kandidātu sarakstā Vienotība un RP biedru iestāšanos tajā, ja viņi to vēlas. Savukārt daļa delegātu rosina turpināt sarunas par Vienotības un RP apvienošanos vienotā vēlēšanu apvienībā.

Līdz ar lēmumu par partijas nelikvidēšanu, reformisti pārvēlēja priekšsēdētāju. Līdzšinējo – E. Demiteru, kas nolēmis aktīvo darbību politikā pamest, nomainījis Vjačeslavs Dombrovskis, kura kandidatūru atbalstīja vairākums kongresa dalībnieku.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Reformu partija, Vjačeslavs Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats