19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bērziņš pats brauks uz Latgali pārliecināties, vai iedzīvotāji tur viņu pazīst
Bērziņš pats brauks uz Latgali pārliecināties, vai iedzīvotāji tur viņu pazīst
Autors: Apollo.lv / 27. marts 2014, 16:43
Valsts prezidents Andris Bērziņš netic izskanējušajai informācijai, ka pierobežā dzīvojošie Latgales iedzīvotāji zina, kas ir Krievijas prezidents, bet nezina Latvijas prezidentu.


Intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» prezidents sacīja, ka viņaprāt neesot pamata teikt, ka cilvēki Latgalē ir nesaprātīgāki nekā citur. Tāpēc Bērziņš drīzumā došoties uz pierobežu, lai pats pārliecinātos par esošo situāciju, raksta Apollo.lv.

«Es nepiekrītu tam, ka uzsvars tiek likts uz Latgali. Man nav pamata teikt, ka Latgalē ir kaut kas sliktāks, ka tur cilvēki ir nesaprātīgāki. Tas nav pareizi. Un, ja skatās no tehniskā noseguma viedokļa līdz šim, ja kāds ir maznodrošinātais, kurš nevar nopirkt dekoderi, pašvaldības to gatavas darīt,» sacīja prezidents.

Bērziņš uzsvēra, ka būtu nepieciešams ieguldīt naudu vietējo telekanālu programmās, lai cilvēki būtu ieinteresēti tās skatīties.

«Tagad visa pasaule ir atvērta, nevienu nepiespiedīsi skatīties to, viņš nevēlas, vai uzskata, ka nav jēgas,» klāstīja prezidents, norādot, ka šī ir sfēra, pie kuras Latvijai būtu ļoti nopietni jāpiestrādā.

TV3 raidījums «Nekā personīga» marta sākumā ziņoja, ka Latgalē iedzīvotāji zina, kas ir [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins, bet nezina, kas ir [Latvijas prezidents Andris] Bērziņš. Gadiem ilgi baroti tikai ar Putina un Lukašenko cenzēto informāciju, cilvēki to uztver par baltu patiesību. Ka tas ir nopietns drauds mūsu valsts drošībai, runāts jau gadiem ilgi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Krievija, Latgale

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats