25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ministram veiksmju sēriju iezīmē uzvārda maiņa
Ministram veiksmju sēriju iezīmē uzvārda maiņa
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 27. marts 2014, 10:22
Ir tikai niecīga iespēja, ka Romāns Naudiņš šodien netiks apstiprināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā. Ņemot vērā, ka pie politiskā debesjuma viņa vārds blāvi iespīdējās vien pirms deviņiem gadiem, var uzskatīt, ka 33 gadus vecajam valmierietim izdevusies vērā ņemama politiskā karjera.


Līdz šim viņš jaunajā Laimdotas Straujumas valdībā pildīja šīs pašas ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus. Iepriekšējais ministrs – Einārs Cilinskis – tagad būs parlamentārais sekretārs, raksta NRA.lv.

Pirmo reizi R. Naudiņa vārds plašākai publikai kļuva zināms 2005. gadā, kad viņš Valmierā startēja pašvaldību vēlēšanās. Tiesa, tolaik viņš bija pazīstams kā Romāns Ibragimovs. Viņam nepaveicās, un R. Ibragimovs palika trešais aiz strīpas. Bet jau nākamajā gadā viņš startēja Saeimas vēlēšanās, kurās Vidzemes apgabalā bija pirmais numurs Tēvzemei un Brīvībai/LNNK sarakstā. Arī šoreiz viņam nepaveicās. Kaut arī Valmierā Romānam bija pietiekami liels atbalsts, plašās Vidzemes vēlētājus viņš nebija pārliecinājis.

Šis gadījums pat tika apspriests TB/LNNK pēcvēlēšanu kongresā, kur pieļāva iespēju, ka vēlētājiem nav paticis viņa nelatviskais uzvārds. R. Naudiņš noliedz, ka tas darīts politisku apsvērumu dēļ, bet divos mēnešos starp 2006. gada Saeimas vēlēšanām un partijas kongresu viņš uzvārdu jau bija nomainījis uz daudz latviskāko Naudiņš.

Viņš stāsta, ka tas bijis viņa dzimtas uzvārds pirms padomju represijām, bet, kuram tiks šis uzvārds – māsai vai viņam –, izlemts lozējot. Senais dzimtas uzvārds ticis viņam, bet māsa, saglabājot uzvārdu nemainītu, turpinot Ibragimovu dzimtu.

Uzvārda maiņa zibenīgus rezultātus, protams, nedeva, taču 2008. gadā toreizējais premjerministrs Ivars Godmanis izdeva rīkojumu, ar kuru R. Naudiņš tika apstiprināts par īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normunda Broka parlamentāro sekretāru. Šajā amatā Romāns nokļuva, jo līdzšinējā partijas biedre Ilze Viņķele izstājās no TB/LNNK, līdz ar to zaudējot darbu.

Ilgi viņš amatā gan neuzturējās, jo 2009. gada martā krita Ivara Godmaņa valdība, bet tas deva laiku sagatavoties pašvaldību vēlēšanām, un jau jūnijā viņš kļuva par pilntiesīgu Valmieras pašvaldības deputātu. Tomēr pilnu termiņu viņš pašvaldībā nenostrādā, jo ārkārtas vēlēšanās tiek ievēlēts Saeimā.

Kaut arī ģimenes pārdzīvotais padomju represiju laikā R. Naudiņā ieaudzinājis tās īpašības, kas nepieciešamas īstenam TB/LNNK biedram, viņš līdz šim nav baidījies paust arī partijas pamatnostādnēm diametrāli pretēju viedokli. Piemēram, par tradicionāli asu diskusiju raisošā mūzikas konkursa Jaunais vilnis atbalstīšanu, jo tas palīdzot vietējiem uzņēmējiem, viņu partijā kārtīgi norāja.

Pastāv arī versija, ka R. Naudiņš ir Vienotības ietekmes aģents Nacionālās apvienības rindās, jo pērn pretēji pārstāvētās partijas nostājai atbalstījis Vienotības virzīto satiksmes ministra kandidātu Anriju Matīsu, bet šogad, atkal pretēji apvienības publiski paustajam, ar Vienotību balsoja pret gāzes tirgus liberalizāciju.

Plašāku sabiedrības nopēlumu viņš guva pēc tam, kad aizvadītā gada rudenī ar vairākiem Saeimas deputātiem aizbrauca uz Baltkrieviju, kur Saeimas hokeja komandā startēja pret Eiropas pēdējā diktatora – Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko – sporta kluba komandu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Romāns Naudiņš, VARAM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats