23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Visskeptiskākie pret Eiroparlamenta vēlēšanām - kurzemnieki
Visskeptiskākie pret Eiroparlamenta vēlēšanām - kurzemnieki
Autors: Apollo.lv / 26. marts 2014, 16:27
66% Latvijas balsstiesīgo ir pārliecināti, ka viņi piedalītos Eiroparlamenta vēlēšanās, ja šāda izvēle būtu jāizdara tagad, liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS sadarbībā ar «Pirmo Baltijas kanālu» (PBK) veiktā aptauja.


Noteikti vai drīzāk Eiroparlamenta vēlēšanās neplāno piedalīties 25% aptaujāto Latvijas pilsoņu, bet 9% savu attieksmi formulēt nevar.

Aptauja rāda, ka starp latviešiem un cittautiešiem šajā jautājumā valda salīdzinoši liela vienprātība. Eiroparlamenta vēlēšanās šobrīd noteikti vai drīzāk plāno piedalīties 65% latviešu un 67% citu tautību pilsoņu. Noteikti vai drīzāk vēlēšanas šobrīd ignorētu 26% latviešu un 24% citu tautību balsstiesīgo pārstāvju. Kā vienā, tā otrā no šīm grupām 9% potenciālo vēlētāju par savu izvēli šajā saistībā vēl nav tikuši skaidrībā.

Visaktīvāk piedalīties 24. maijā gaidāmajās Eiroparlamenta vēlēšanās šobrīd plāno rīdzinieki – 78%. Savukārt 16% no aptaujātajiem galvaspilsētas balsstiesīgajiem iedzīvotājiem ir noraidoša vai drīzāk noraidoša nostāja.

Visskeptiskākie pret ideju piedalīties minētajās vēlēšanās šobrīd ir Kurzemē dzīvojošie pilsoņi – 44% no viņiem ar lielu varbūtību vai noteikti nepiedalītos vēlēšanās, ja tās notiktu tagad. Pozitīvi šajā ziņā ir noskaņoti 47% balsstiesīgo kurzemnieku.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, Eiroparlamenta vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats